Ciprian Mihali: „Cum e posibil să apară în centrul Clujului această monstruozitate arhitecturală și urbanistică?”

Updated on februarie 12, 2021 O cazemată a apărut în Centrul Clujului. Cei care au aprobat acest adăpost anti-aerian trebuie să fie tare mulțumiți de fiecare dată când trec pe aici.

Ciprian Mihali: „Nu pot acuza pe nimeni de corupție, dar pot acuza pe toată lumea de prostie, de cupiditate, de prost gust și de dispreț față de echilibrul urban.
Cum e posibil să apară în centrul Clujului, pe una din (cândva) cele mai pitorești și mai echilibrate străzi ale orașului, această monstruozitate arhitecturală și urbanistică?

Ciprian Mihali: „Cum e posibil să apară în centrul Clujului această monstruozitate arhitecturală și urbanistică?” 1

Cine dă avize pentru distrugerea echilibrului arhitectonic, cine este atât de orb și de înfometat de bani încât să nu realizeze că o asemenea oroare toxică distruge totul în jurul ei și pentru foarte mulți ani de acum înainte?

Aș fi sincer curios să știu ce cred arhitecții despre acest proiect.

Care sunt eventualele calități ascunse care au permis realizarea lui? Care este regimul de înălțime, care sunt constrângerile de formă, de culoare, de încadrare în peisaj pe care le respectă? Există vreun proiect la nivelul municipalității privind revoluționarea arhitecturii pe strada Avram Iancu?

Ciprian Mihali: „Cum e posibil să apară în centrul Clujului această monstruozitate arhitecturală și urbanistică?” 2
Orașele se sluțesc oare odată cu noi?

(Imagini preluate de la T Szabó Csaba)

Gabriel T.: Zici că-i un galion spaniol răsturnat cu trei rînduri de bocaporți pentru tunuri… După cum arată trebuie să fie ceva mijloc de a “respecta” PUZ-ul. Să nu îmi zici că este mansarda trecută în autorizația de construcție… Incredibil!

Aura M.: Eu am mai spus ca ar trebui sa fie obligati prin lege ca pe fiecare cladire sa se treaca numele arhitectului si pe fiecare reclama de la tv numele agentiei. Nu si-ar mai gasi de lucru multi.

Ştefan C.: Măcar decolează?

Mihaela A.: Arta, bunul gust a disparut odata cu inaintarea tarii in “democratia” estica.
Cine aproba astfel de cladiri sunt “insetati” si banul le intuneca gandirea.
Daca era un desen de gradinita era poate laudat de educatoare, dar daca scoala de arhitectura reuseste sa invete arhitecti chinuiti in ale artei e dezamagitor.

error: Content is protected !!