Jazz in the Park revine anul acesta la Cluj Napoca cu două festivaluri

Updated on februarie 8, 2021 Jazz in the Park 2021 va avea loc în perioada 24-27 iunie în Parcul Central din Cluj-Napoca. Această ediție este reprogramarea celei din vara lui 2020.

Tot anul acesta, între 3-5 septembrie, va avea loc un festival în Parcul Etnografic.

Jazz in the Park revine anul acesta la Cluj Napoca cu două festivaluri 1

Toate concertele din cadrul festivalului sunt gratuite. Publicul este încurajat și are posibilitatea să susțină festivalul și proiectele sale culturale prin Fondul Jazz in the Park.

Organizatorii Jazz in the Park încearcă să reconfirme toți artiștii anunțați în lineup-ul ediției inițiale. Este vorba de nume precum: Kamasi Washigton, Anna Calvi, Cécile McLorin Salvant, Omar Sosa & JazzyBIT, Tatran, Bariș Demirel, Arcuș Trio, Bogdan Vaida, Teodor Pop – Solo Piano, The Mono Jacks și Implant pentru Refuz, potrivit infomusic.ro

Jazz in the Park este un festival de jazz contemporan care are loc în Parcul Central din Cluj-Napoca. Fondat în 2013 de Fapte, Jazz in the Park a devenit foarte repede unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen, pe scenele lui concertând artiști precum Marcus Miller, Judith Hill, Ghost Note, Richard Bona, Bill Laurance, Dhafer Youssef, Robert Glasper, Nouvelle Vague sau Hindi Zahra.

În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei “Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards, devenind astfel primul festival de jazz din România care a obținut o distincție la acest eveniment. Din 2018, festivalul Jazz in the Park este membru al European Jazz Network.

error: Content is protected !!