Foto Spectaculos! Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Armata Americană, au ajuns la baza de la Campia Turzii

Updated on februarie 5, 2021 Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Fortele Aeriene ale Statelor Unite, au ajuns la baza de la Campia Turzii.

David Muniz, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si comandantul Escadrilei 31 Aviano, general de brigada Jason E. Bailey au vizitat joi, 4 februarie, Baza 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” din Campia Turzii, judetul Cluj, unde au prezentat si o aeronava MQ-9 Reaper, scrie ziare.com.

Foto Spectaculos! Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Armata Americană, au ajuns la baza de la Campia Turzii 1

Aeronava MQ-9 Reaper

Aeronava MQ-9 Reaper, un vehicul aerian fara pilot (UAV) care poate efectua operatii de zbor comandate de la distanta sau autonome.

Drona a fost dezvoltata de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), in special pentru Fortele Aeriene ale Statelor Unite (USAF), noteaza Defense Romania.

Personalul care opereaza aeronava este dispus in facilitati militare stationare si poate sa observe terenul folosind mai multi senzori, inclusiv o camera termografica. Comanda operatorului dureaza 1,2 secunde pentru a ajunge la drona printr-o legatura prin satelit. MQ-9 Reaper este echipat cu sase rampe de acrosaj, care pot transporta, fiecare, sute de kilograme.

Foto Spectaculos! Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Armata Americană, au ajuns la baza de la Campia Turzii 2 Foto Spectaculos! Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Armata Americană, au ajuns la baza de la Campia Turzii 3 Foto Spectaculos! Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Armata Americană, au ajuns la baza de la Campia Turzii 4 Foto Spectaculos! Drone MQ-9 Reaper, realizate pentru Armata Americană, au ajuns la baza de la Campia Turzii 5

Americanii au investit peste 143 de milioane de dolari la Campia Turzii

David Muniz, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, a declarat ca Statele Unite au investit peste 143 de milioane de dolari in baza de la Campia Turzii, din 2015 pana in prezet.

Muniz si Bailey au discutat impreuna cu seful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, general-maior Viorel Pana, despre contributia si rolul Fortelor Aeriene Romane si Fortelor Aeriene ale SUA in cadrul masurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Aliantei Nord-Atlantice, precum si la cooperarea bilaterala in cadrul parteneriatului strategic Romania – SUA.

error: Content is protected !!