Surse: Un asistent medical este în COMĂ, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19. Transferat la Cluj

Updated on februarie 4, 2021 Al doilea caz de reacție severă după vaccinare anti-COVID. Astăzi, ministerul Sănătății a recunoscut că o doctoriță din Râmnicu Vâlcea are paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Acum se anunță că un asistent medical de la Spitalul Judetean Neamt este in stare grava, dupa ce s-a vaccinat anti Covid.
Surse: Un asistent medical este în COMĂ, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19. Transferat la Cluj 1

Potrivit unor informatii obtinute pe surse de tvmneamt.ro, barbatul in varsta de 64 de ani, s-a vaccinat anti Covid pe 5 ianuarie, iar pe 17 ianuarie a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Ulterior, pe fondul si al altor probleme de sanatate, starea lui s-a agravat. El a fost transferat la un spital din Cluj Napoca, unde este internat si acum. Cadre medicale din Spitalul Judetean Neamt, spun ca starea barbatului este destul de grava, fiind in coma, potrivit stiripesurse.ro.

Ministerul Sănătății anunță că la o pacientă vaccinată s-a înregistrat o reacție adversă rară – o paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

Informația a fost transmisă de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, potrivit sursei citate.

Ministerul Sănătății a precizat ulterior că această reacție a fost înregistrată la o doctoriță de 32 de ani din județul Vâlcea.

error: Content is protected !!