Semiparalizat. Medic din Cluj, reacții adverse grave după vaccinarea anti-COVID. „Noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mişc”

Updated on februarie 4, 2021 Un medic rezident din Cluj a povestit pentru Observator Tv ce reacţii adverse grave a avut după după prima doză de vaccin împotriva COVID.

Medic rezident: Mă simţeam foarte, foarte moleşit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greaţă, ameţeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mişc. A fost ca o semiparilizie pe partea stângă, în zona în care a fost şi administrată prima doză.

Semiparalizat. Medic din Cluj, reacții adverse grave după vaccinarea anti-COVID. „Noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mişc” 1
(foto arhiva)

Peste 460 de mii oameni au fost vaccinaţi până acum cu o doză şi circa 165 de mii au primit şi rapelul. Doar în 2100 de cazuri au fost raportate reacţii adverse.

Și un medic din Vâlcea a ajuns la spital după ce nu şi-a mai putut controla o parte a feţei.

Claudia Capp, coordonator Centrul de Vaccinare Spitalul nr. 2 din Vâlcea: A apărut o tahicardie şi, în jur de 120, 130 şi o tensiune în jur de 15 cu 9 şi, la un moment dat, nişte frisoane. Am chemat ambulanţa, care a venit imediat şi a mers la UPU.

Pentru că nu mai avea probleme, femeia a fost trimisă acasă. A doua zi, s-a întors în Spitalul din Vâlcea pentru că avea contracții convulsive ale mușchilor la mâini. A fost internată la neurologie şi medicii i-au făcut mai multe investigaţii. Duminică, au externat-o. Două zile mai târziu, a avut din nou nevoie de îngrijiri.

Claudia Capp, coordonator Centrul de Vaccinare Spitalul nr. 2 din Vâlcea: A venit cu nişte crize de hemicorp drept şi, atunci, s-a refăcut RMN-ul care a fost bun. Pareza facială e descrisă la reacţiile de la vaccin.

Medicul a cerut să fie transferat în Capitală. De azi, femeia e internată la Spitalul Universitar. Reprezentanţii unităţii spun că aceasta se simte bine.

error: Content is protected !!