Oficial! Se redeschid școlile, din data de 8 februarie. Care este scenariul în care se deschid la Cluj și cine merge la școală

Updated on februarie 2, 2021 Școlile din România se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, este decizia luată în ședința de la Cotroceni care a avut loc marți.

Astfel, în 8 februarie ar urma să fie dechise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice.

Oficial! Se redeschid școlile, din data de 8 februarie. Care este scenariul în care se deschid la Cluj și cine merge la școală 1

„Am discutat o temă care este extrem de importantă. Am discutat ce se va întâmpla cu școlile din România începând de săptămâna viitoare.

Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun că nu am scăpat de pandemie. E nevoie să fim responsabili, să respectăm măsurile care sunt în vigoare, dar putem să constantăm că incidența bolii s-a redus un pic.

Avem mai puține persoane la ATI și persoane care se internează zilnic. Cum spun experții, trendul este descendent.

Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile.

În consecință am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală”, a declarat președintele Iohannis.

Cele 3 scenarii în care se deschid școlile:

În localitățile în care sunt puține cazuri, în scenariul verde toți copii merg la școală și la grădință.

În scenariul galben, acolo copiii de grădiniță merg la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclu secundar merg copiii din clasa a VIII-a și la liceu tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc pentru Bacalaureat.

În localitățile în scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul vor face școala online.

În județul Cluj, mai sunt 9 localități care se află în scenariul roșu. Este vorba despre Cluj Napoca, Apahida, Baciu, Bonțida, Feleacu, Florești, Garbău, Mărișel și Poieni.

error: Content is protected !!