Cluj. Proiect grandios la Salina Turda. 27 de milioane de euro pentru modernizarea Minei Iosif. “Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda”

Updated on februarie 2, 2021 Mina Iosif sau Sala Ecourilor din Salina Turda va intra într-un amplu proces de modernizare.

Autoritățile doresc astfel dublarea numărului de turiști.

Cluj. Proiect grandios la Salina Turda. 27 de milioane de euro pentru modernizarea Minei Iosif. “Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda” 1

Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda, obiectiv turistic de importanță mondială. Există un studiu de fezabilitate pentru noua etapă de dezvoltare a obiectivului, deschiderea Minei Iosif, care presupune o investiție de 27 de milioane de euro.

Proiectul pare ceva science fiction, dar va dubla capacitatea de vizitare a salinei: va fi simulat un râu cu apă sărată, lumea se va plimba printre imagini holografice cu uriași istorici. Noul ascensor va urca până pe coama dealului, acolo va fi un foișor unde se vor comercializa suveniruri, va fi o capelă, iar din acest loc alt lift va duce, la vechea salină, într-un circuit”, a declarat primarul Matei Cristian.

La suprafață, zona va fi amenajată în stil retro, cu o imagine de epocă, cu un crivac și două depozite de sare, care vor fi servi în alte scopuri. Accesul la suprafață se va face doar din interiorul minei Iosif.

Mina Iosif va avea un tunel de legătură cu mina Terezia, în zona lacului, astfel încât, în momentul în care va fi finalizat proiectul, toate cele trei mine vor fi conectate.

error: Content is protected !!