Preoți din Cluj atacați de anti-vacciniști.  „Nu sunt singurul preot atacat de antivaccinişti, chiar din oraşul nostru mai cunosc doi colegi”

Updated on ianuarie 31, 2021 Preoți din Cluj au devenit ținta anti-vacciniștilor după ce au declarat public că se vaccinează. Acest lucru a fost dezvăluit de preotul clujean Dorel Galan (45 de ani).

Nu sunt singurul preot atacat de antivaccinişti, chiar din oraşul nostru mai cunosc doi colegi care şi-au făcut publică opţiunea pro-normalitate, să-i zicem aşa. La rândul lor, paginile lor de Facebook au fost inundate de reacţii dure din partea antivacciniştilor”, a spus preotul Dorel Galan, într-o intervenţie telefonică la Digi24, preluat de Adevarul.

Preoți din Cluj atacați de anti-vacciniști.  „Nu sunt singurul preot atacat de antivaccinişti, chiar din oraşul nostru mai cunosc doi colegi” 1

Părintele a spus de unde au pornit atacurile: „Un amic din presa clujeană, ştind că am trecut prin coronavirus, m-a sunat şi am povestit cu el ce înseamnă experienţa, trăirile psihologice pe care le ai. Am avut o formă moderată, dar nu e simplu să fii departe de soţia însărcinată şi infectată cu coronavirus. A fost o situaţie delicată şi din punct de vedere familial.

Amicul m-a întrebat dacă mă voi vaccina, i-am spus că m-am întrebat şi eu acest lucru, dacă mai e cazul. Dar pentru că nu sunt specialist medical, am întrebat oameni din sistemul de sănătate şi mi-au spus că este bine, chiar dacă în mod normal am o imunitate naturală, îmi recomandă pentru consolidarea răspunsului imun, în caz de reinfectare.

Motiv pentru care am făcut public lucrul acesta”.

Când a apărut pe paginea sa de Facebook interviul respectiv, Gălan s-a trezit cu „nişte atacuri, culmea, la persoană. Înţeleg dacă e atacată opinia, că până la urmă vaccinul e un drept, dar nu e o obligaţie.

Am spus şi în biserică, într-o predică, credincioşilor, că-i îndemn nici să se vaccineze, nici să nu se vaccineze, pentru că nu sunt specialist. În schimb, le-am cerut să se informeze din surse credibile şi decizia lor să fie una informată. Le-am mai spus că personal mă voi vaccina, asta nu înseamnă că trebuie să-mi urmaţi exemplul”.

error: Content is protected !!