Foto Cluj. Mugur: „Am mai reusit sa scot câteva cadre din Pistruiatul…fosta str.6 Martie, Scorțarilor unde era casa pistruiatului”

Updated on ianuarie 31, 2021 În perioada comunistă la Cluj au fost filmate scenele exterioare a trei pelicule românești: Corigența domnului profesor (1958-1966), Gaudeamus Igitur (1964) și serialul Pistruiatul (1973).

Pistruiatul a fost primul serial color produs în România, iar exterioarele au fost filmate în Cluj și Oradea. casa Pistruiatului, aflată pe strada Ciocârliei la numărul 2. S-a păstrat în film denumirea reală a străzii, dar casa și zona au supraviețuit puțin după realizarea acestor filmări. La începutul anilor 1980 s-a dat startul demolării caselor hoștezenilor din actualul cartier Mărăști și sistematizarea zonei prin construirea blocurilor și a străzilor care trebuiau să înlăture aerul rural al vechii periferii a Clujului, potrivit istoriafilmului.ro.

Mugur Mugurel apostat pe grupul Amintiri din Cluj fotografii cu mesajul: „Am mai reusit sa scot câteva cadre din Pistruiatul…fosta str.6 Martie, Scorțarilor unde era casa pistruiatului.

Foto Cluj. Mugur: „Am mai reusit sa scot câteva cadre din Pistruiatul...fosta str.6 Martie, Scorțarilor unde era casa pistruiatului” 1 Foto Cluj. Mugur: „Am mai reusit sa scot câteva cadre din Pistruiatul...fosta str.6 Martie, Scorțarilor unde era casa pistruiatului” 2

Nu stiu daca acela cu caruciorul de înghețată era actor sau chiar unul din turcii sau albanezii de origine turcă care produceau dulciuri de te lingeai pe bot de bune ce erau.

Str.Samuel Micu colț cu Napoca unde a fost prima sala de jocuri electronice. Doua tv olt cu jocul tenis sau fotbal cu 1 leu partida si un circuit de formula 1 parca cu 3 lei ..dar era mai mult defect…

Foto Cluj. Mugur: „Am mai reusit sa scot câteva cadre din Pistruiatul...fosta str.6 Martie, Scorțarilor unde era casa pistruiatului” 3 Foto Cluj. Mugur: „Am mai reusit sa scot câteva cadre din Pistruiatul...fosta str.6 Martie, Scorțarilor unde era casa pistruiatului” 4

Marcel P.: Doamne !!! Îmi amintesc cu drag de acea sală de jocuri. obișnuiam să petrec ceva timp aproape zilnic acolo. Am rămas și sunt profund surprins că ați găsit și postat această imagine cu ea. Vă mulțumesc !!!

error: Content is protected !!