Cluj: Lanțul hotelier Hilton, interesat de aquaparkul de la Turda

Updated on ianuarie 26, 2021 Lanțul hotelier Hilton s-a arătat interesat de parcul acvatic de 20 de milioane de euro care se prefigurează în zonă. Primarul municipiului Turda, Matei Cristian, a declarat că cei de la Hilton s-au arătat interesați când au auzit de aquapark.

“Avem mari probleme cu spațiul hotelier la Turda; în ultimul timp au apărut multe pensiuni, unele încă nedeclarate oficial, există și interes din partea marilor hotelieri internaționali, ca lanțul Hilton, când au auzit de aquapark.

Cluj: Lanțul hotelier Hilton, interesat de aquaparkul de la Turda 1

Am făcut o vizită la Barcelona și mi-a plăcut felul în care era organizat acolo complexul sportiv, avem și noi proiect de sală polivalentă. Vrem să dezvoltăm partea cuprinsă între salină și stadion, care va deveni una foarte interesantă”, a spus primarul, citat de Ziua de Cluj.

Edilul a mai prezentat și celelalte mari proiecte ale orașului.

Dezvoltarea Salinei Turda

“Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda, obiectiv turistic de importanță mondială. Există un studiu de fezabilitate pentru noua etapă de dezvoltare a obiectivului, deschiderea Minei Iosif, care presupune o investiție de 27 de milioane de euro.

Proiectul pare ceva science fiction, dar va dubla capacitatea de vizitare a salinei: va fi simulat un râu cu apă sărată, lumea se va plimba printre imagini holografice cu uriași istorici. Noul ascensor va urca până pe coama dealului, acolo va fi un foișor unde se vor comercializa suveniruri, va fi o capelă, iar din acest loc alt lift va duce, la vechea salină, într-un circuit”.

Castrul Roman

“În Turda există un castru roman, am obținut 5 milioane de euro, din fonduri europene, va fi a doua perlă a localității, pe lângă salină.”

Telegondola

„Când aceste obiective vor fi edificate, vom depune documentația pentru transportul pe cablu, cu telegondola, pentru că zona beneficiază și de alte obiective turistice, pentru a ajunge astfel, pe o suprafață de 30 ha, până în Cheile Turzii sau Cheile Turului, cu 26 de grote, dar și peste parcul industrial, contribuind astfel și la depoluare”.

error: Content is protected !!