În câte zile se vinde un apartament în Cluj. Preţurile cresc, dar apartamentele se vând ca pâinea caldă

Updated on ianuarie 22, 2021 Piața imobiliară cerște în continuare, în plină pandemie. Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraş din ţară. Preţurile se menţin peste pragul de 1.800 de euro/mp, chiar şi după luni de pandemie, mult peste Bucureşti care în ultimul timp a înregistrat la acest capital o tendinţă de scădere.

Clujenii îşi caută o nouă locuinţă mai mult spre periferie, pentru a scăpa de agitaţia urbană. Proprietăţile de la marginea oraşului Cluj-Napoca se vând cu preţuri simţitor sub cele din zonele centrale, informează adevarul.ro.

În câte zile se vinde un apartament în Cluj. Preţurile cresc, dar apartamentele se vând ca pâinea caldă 1

Conform unor analize făcute de specialişti, un apartament la Cluj-Napoca se vinde în circa 70 de zile, la Iaşi se vinde în circa 45 de zile, în timp ce în Capitală e nevoie de 75-90 de zile.

Şi în 2020, Cluj-Napoca a consemnat, dintre marile centre regionale, cea mai semnificativă marjă de creştere a preţurilor apartamentelor.

În decembrie, Indicele Imobiliare.ro s-a menţinut aici la nivelul din noiembrie, respectiv 1.840 de euro pe metru pătrat, însă în condiţiile unui avans de 7,5% faţă de începutul anului (când pretenţiile vânzătorilor se situau la 1.712 euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi din oraş au ajuns la o valoare de 1.795 de euro pe metru pătrat, ceea ce echivalează cu un plus de 3,2% la 12 luni (de la 1.739 de euro pe metru pătrat). Pe de altă parte, locuinţele nou-construite au înregistrat, în aceeaşi perioadă, o creştere semnificativ mai mare, în cuantum de 11,5%, de la 1.691 la 1.886 de euro pe metru pătrat.

În topul oraşelor cu cele mai mari preţuri la apartamente rămân oraşele universitare, precum Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara.

error: Content is protected !!