Cluj: Napoca SA reziliază contractul pentru Strada Eroilor din Florești și dă primăria în judecată. Replica primarului Bogdan Pivariu

Updated on ianuarie 22, 2021 Societatea de Construcții Napoca S.A. reziliază contractul cu administrația comunei Florești pentru lucrările de modernizare de pe strada Eroilor, a anunțat directorul general Dănuț Canta.

„Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului “Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj”, SCC NAPOCA SA precizează următoarele:

Cluj: Napoca SA reziliază contractul pentru Strada Eroilor din Florești și dă primăria în judecată. Replica primarului Bogdan Pivariu 1

• Primăria comunei Florești, a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.

• Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.

• Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.

• Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.

• Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale.

Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei”, a transmis directorul general al Napoca SA, Dănuț Canta, potrivit Ziua de Cluj.

Edilul Floreștiului a transmis că nu poate sta pasiv la ceea ce se întâmplă și că va lua toate măsurile pentru ca această problemă să se rezolve cât mai repede.

„Administrația floreșteană condusă de către mine nu funcționează pe ping-ponguri mediatice, ca și primar al comunei Florești mă conformez contractului, iar potrivit acestuia asumat de către părți, termenul de execuție al lucrărilor era depășit. Nu pot să nu iau atitudine la calvarul prin care trec floreștenii zi de zi pe strada Eroilor.

Vom lua toate măsurile necesare pentru ca această lucrare să se finalizeze cât mai repede. Din partea administrației pe care o conduc am avut întâlniri cu cei de la Napoca SA, am arătat o disponibilitate în limitele contractului și o bună voință ca acea lucrare să fie dusă la final în cel mai scurt timp și fără probleme”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Bogdan Pivariu.

error: Content is protected !!