Cine este Victor Sfiazof, românul care a desenat conceptul Dacia Bigster.La Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum voia să devină designer auto

Dacia a anunțat că până în 2025 va lansa un SUV de 7 locuri, cel mai mare și cel mai scump model din istoria sa.

Conceptul Dacia Bigster a fost realizat la Centrul de design al Renault de la Bucureşti, iar reatorul său este Victor Sfiazof.

Cine este Victor Sfiazof, românul care a desenat conceptul Dacia Bigster.La Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum voia să devină designer auto 1

Românul a început să deseneze maşini de pe băncile şcolii, iar la Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum el voia să fie designer auto, ocupație aproape necunoscută pe piaţa locală.

Nu după mulţi ani de la acel moment, în 2015, Victor Sfiazof a luat prin surprindere industria auto după ce şi-a pus semnătura pe Renault Kadjar, crossoverul pe care pariază constructorul francez revenirea în segment, scrie stiripesurse.ro.

Născut şi crescut la Satu Mare, designerul a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca, iar abia apoi a venit în Capitală. Aici s-a legat relaţia sa cu producătorul auto Renault şi cu modelul Kadjar.

În 2015 într-un interviu pentru ZF Victor Sfiazof declara că a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti şi a fost selectat pentru un internship deoarece în România nu existau atunci cursuri pentru design auto.