Clujean cu spirit civic. Un șofer CTP a găsit 3.000 de lei în fața unei bănci din Cluj Napoca și a mers direct la poliție

Updated on ianuarie 18, 2021 Clujeanul Radu Oțel, angajat al regiei de transport public din Cluj-Napoca a dat dovadă de un spirit civic întâlnit mai rar în aceste zile.

Bărbatul a găsit 3.000 de lei în fața unei bănci din Cluj-Napoca și a mers direct la poliție pentru a-l găsi pe cel care i-a pierdut.

Clujean cu spirit civic. Un șofer CTP a găsit 3.000 de lei în fața unei bănci din Cluj Napoca și a mers direct la poliție 1

Radu Oțel este angajat al regiei de transport public din Cluj-Napoca. Ieșise din tură și mergea cu soția la farmacie, când au văzut banii pe trotuar, în fața unei bănci. I-a luat și s-a dus glonț la poliție, scrie stirileprotv.ro.

Radu Oțel: „Niciodată nu m-am gândit să păstrez banii, m-aş fi pus eu în situaţia lui, Doamne, fereşte, şi vă daţi seama ce greu se fac banii şi mai ales el fiind în vârstă. Era o sumă foarte mare şi m-aş fi pus eu în situaţia acelui bunic, poate toată pensia lui”.

Încă nu terminase de povestit totul, la secție, când a ajuns și bătrânul.

Radu Oțel: „A apărut un bunic de vreo 80 de ani, cu lacrimi în ochi, disperat, cu mâinile în sus, ca el a pierdut totul. În momentul acela, poliţistul l-a întrebat ce a pierdut, a zis că a pierdut toată pensia lui de 30 de milioane. Pe urmă, poliţistul i-a spus “uite, domnul şi doamna i-au găsit banii şi ţi-i inapoiează”. A început să plângă şi nu îi venea să creadă că cineva i-a găsit şi i-a dat înapoi. A zis că şi-a scos toată pensia, i-a scos de la bancomat şi a încercat să îi bage în borsetă şi i-a băgat pe lângă borsetă şi i-au căzut jos”.

Gestul său a fost apreciat de poliţişti şi de comunitate.

Andreea Vișan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj: „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj salută spiritul civic de care a dat dovadă un bărbat. Suma de bani a fost restituită persoanei care a pierdut-o”.

De bucurie, pensionarul a vrut să-i ofere lui Radu Oțel o mică recompensă. Omul a refuzat.

error: Content is protected !!