Vaccinarea în Cluj costă 5 milioane de euro. Emil Boc: “Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din costuri”

Updated on ianuarie 14, 2021 Organizarea și punerea în funcțiune a celor 11 centre de vaccinare costă 5 milioane de euro, anunță primarul Emil Boc. Cele mai mari costuri sunt cele legate de plata personalului.

“Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din costuri. Sponsorizările private sunt binevenite, dacă fondurile naționale nu vor acoperi toate cheltuielile.

Vaccinarea în Cluj costă 5 milioane de euro. Emil Boc: "Costurile cele mai consistente sunt legate de plata personalului; aproximativ 85% din costuri” 1

Va fi analizată infrastructura de la Iulius Mall și dacă va fi acreditata de instituțiile abilitate prin îndeplinirea condiționalităților medicale atunci ar putea fi inclusă intr-o etapa viitoare, cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă”, a declarat Boc, citat de Ziua de Cluj.

Iulius Mall și-a anunțat disponibilitatea de a pune la dispoziție spații pentru organizarea unor centre de vaccinare.

Cheltuielile cu centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest scop în această săptămână, a anunțat marți Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanțelor.

Boc a precizat că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre.

error: Content is protected !!