Cluj. Jumătate dintre profesori NU vor să se vaccineze anti-COVID. Normal că rămân școlile închise

Updated on ianuarie 13, 2021 În urma unei centralizări făcute de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, doar 55% dintre cadrele didactice, personalul didactic auxiliar, dar și personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, și-au exprimat dorința de a se vaccina anti-COVID.

Și-au exprimat dorința de a se vaccina 55% dintre cadrele didactice, 55,7% din personalul didactic auxiliar și 50% din personalul nedidactic, informează ebsradio.ro.

Cluj. Jumătate dintre profesori NU vor să se vaccineze anti-COVID. Normal că rămân școlile închise 1

„Pe la începutul pandemiei toată omenirea își punea speranța în apariția unui vaccin care să pună capăt acestei pandemii. Acum când îl avem și ne este pus la dispoziție cu titlu gratuit și suntem într-o eră a comunicării și a informatizării dăm crezare mai degrabă știrilor false care circulă pe tot felul de canale.

Sunt convinsă că sunt tot felul de persoane care au probleme medicale, se confruntă cu alergii, dar cred că este cel mai bine să consulte medicul curant, medicul de familie și să profite de această oportunitate pe care o avem”, a declarat pentru EBS Radio Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

Vaccinarea în rândul cadrelor didactice poate influența inclusiv decizia de redeschidere a școlilor, atrage atenția președintea Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar clujean, Lucia Cojocaru.

„Eu spun că nu este o informare încă îndeajuns făcută în rândul colegilor noștri. Bineînțeles că nu au acea siguranță și acea încredere în acest vaccin, care ar trebui popularizat în discuțiile pe care le au atât la nivelul grupurilor, cât și pe diferite canale, ca să fie mai bine informați. Decizia le aparține, nu poate nimeni să îi oblige. Dar trebuie să fie conștienți acești colegi că dacă își doresc, și asta este concluzia majorității colegilor, că doresc să se revină în incinta școlilor, atunci prevenția asta trebuie să fie primordială”, a declarat Lucia Cojocaru.

Personalul din sistemul de învățământ din România este inclus în etapa a 2-a a vaccinării care urmează să înceapă vineri, 15 ianuarie.

error: Content is protected !!