Bogdan Bob Radulescu: „L-am întâlnit personal o singură dată în viață, dar a fost suficient să simt că era ceva…parcă din altă lume”

Episcopul Crihălmeanu s-a stins ieri din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

„În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie.

Bogdan Bob Radulescu: „L-am întâlnit personal o singură dată în viață, dar a fost suficient să simt că era ceva...parcă din altă lume” 1

A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, arată purtătorul de cuvânt Daniel Avram.

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Florentin Crihălmeanu avea 61 de ani și fusese confirmat cu Covid-19 în ultima zi din anul 2020.

Actorul Bogdan Bob Radulescu a scris: „L-am întâlnit personal o singură dată în viață, dar a fost suficient să simt că era ceva…parcă din altă lume.

Îmi pare foarte rău că un asemenea OM a plecat dintre noi, indiferent de religia fiecaruia și a lăsat comunitatea greco-catolică din România mai goală și fără prezența unui adevărat Păstor, o călăuză spirituală și sufletească de care este atâta nevoie.

Odihnă și Lumină, Părinte!

Și jurnalista Sanda Nicola a transmis un mesaj după moartea Episcopului: „Sincere condoleanțe întregii comunități greco-catolice din România, îndoliată astăzi la trecerea în veșnicie a Episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu. Prieteni dragi, vă împărtășesc tristețea și mă alătur vouă în rugăciune.

Stau de o oră și rememorez fiecare replică, fiecare gest, tot ce mi-a spus Preasfințitul Florentin, cu speranța că nu voi uita nimic, niciodată, și cu regretul că în ziua aceea în care i-am fost în preajmă am vorbit prea mult și am ascultat prea puțin.

Bogdan Bob Radulescu: „L-am întâlnit personal o singură dată în viață, dar a fost suficient să simt că era ceva...parcă din altă lume” 2

Fotografia este din 6 ianuarie 1997 și a fost făcută în Basilica Sfântul Petru din Roma. Preasfințitul Florentin primea atunci darul episcopatului din mâinile Papei Ioan Paul al II-lea.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”