Cluj. A murit Episcopul Florentin Crihălmeanu, confirmat cu COVID-19. Medicii l-au trimis acasă, spunând că este vorba despre o formă ușoară a bolii

Updated on ianuarie 12, 2021 Reprezentanții Episcopiei au anunțat astăzi moartea Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. Acesta era infectat cu coronavirus.

Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

Cluj. A murit Episcopul Florentin Crihălmeanu, confirmat cu COVID-19. Medicii l-au trimis acasă, spunând că este vorba despre o formă ușoară a bolii 1

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul“, spun reprezentanții Episcopiei.

În 4 ianuarie, Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla anunța că PS Florentin Crihălmeanu a fost confirmat cu SARS CoV-2 în 31 decembrie, iar în 2 ianuarie a fost evaluat clinic la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca.

După o internare de o zi, timp în care i-au fost făcute analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că este vorba despre o formă ușoară a bolii, care nu necesită internare și s-a recomandat un tratament medicamentos, anunță Hotnews.

Conform legislației în vigoare, Preasfinția Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie a.c.. Până în prezent, starea Preasfinției Sale este bună, iar cura medicamentoasă își face efectul“, precizau atunci reprezentanții Episcopiei.

error: Content is protected !!