Avarie electrică Cluj și alte județe. Tensiunea a căzut și până la 90 de volți și a „prăjit” electrocasnicele.  Becurile se stingeau și se aprindeau iarăși, la fel ca și toate aparatele electrocasnice.

Updated on ianuarie 8, 2021 Probleme mari din cauza întreruperii curentului electric în Cluj și județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Alba și Sibiu.

În Cluj, Mai multe semafoare și bariere din oraș nu au mai funcționat în urma întreruperii de curent. „Nu functioneaza semafoarele din zona Grigorescu-Plopilor!”, a scris un clujean pe grupul Info Trafic jud. Cluj. Astfel de probleme au fost raportate și în Piața Mihai Viteazu.

Avarie electrică Cluj și alte județe. Tensiunea a căzut și până la 90 de volți și a „prăjit” electrocasnicele.  Becurile se stingeau și se aprindeau iarăși, la fel ca și toate aparatele electrocasnice. 1
(foto alba24.ro)

Potrivit Monitorul de Cluj, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a confirmat că a fost înregistrat un apel de urgență din partea unor persoane blocate în lift în momentul întreruperii alimentării cu energie electrică. Întrucât viețile acestora nu erau în pericol, pompierii le-a recomandat să contacteze firma care administrează liftul pentru deblocarea acestuia.

Avarie majoră. Pană de curent în nord-vestul României. Zeci de mii de sătmăreni afectați, spun cei de la presasm.ro. O explicație ar fi că ar fi cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.

Alte surse vorbesc despre o avarie la Statia Electrică 400/220kV de la Roșiori, județul Satu Mare, o stație electrică de transformare aparținând C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. Statia este interconectată cu Sistemul Energetic Ucrainean, prin intermediul liniei electrice 400kV Roșiori – Mukacevo.

Cert este că tensiunea a căzut și până la 90 de volți în rețelele operatorilor casnici. Zeci de mii de sătmăreni au reclamat căderile de tensiune, iar sute de persoane au reclamat deja defecțiuni la aparatura electro-casnică.

”În sistemul electric din locuințe au fost doar aproximativ 90 de volți, de unde și aceste probleme”, a spus un electrician.

Întreg județul Sibiu a rămas fără curent, în această după-amiază, după o defecțiune majoră care a afectat mai multe județe din țară, anunță Turnul Sfatului.  Întreruperea furnizării energiei a fost precedată de aceleași manifestări peste tot: becurile se stingeau și se aprindeau iarăși, la fel ca și toate aparatele electrocasnice.

Combinatul chimic Azomureș din Târgu Mureș a într-o postare pe Facebook că a oprit mai multe instalații din cauza unei întreruperi neașteptate a energiei electrice.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii.

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a transmis Azomureș.

error: Content is protected !!