Cluj. Prima Reacție alergică după vaccinare anti – COVID la o asistentă de la Spitalul de Infecțioase

Updated on decembrie 28, 2020 O asistentă din Cluj este prima persoană din România care a suferit o reacție alergică după ce i-a fost administrat vaccinnul anti-COVID. În județul Cluj, au fost vaccinate 165 de persoane împotriva COVID-19.

“Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan.

Cluj. Prima Reacție alergică după vaccinare anti - COVID la o asistentă de la Spitalul de Infecțioase 1

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, a declarat: “A fost o reacţie alergică uşoară. O reacţie alergică la nivelul membrelor inferioare, evoluţia este foarte bună, nu a fost riscul de reacţie alergică majoră. A mai fost semnalată o reacţie adversă la Suceava”.

Campania de vaccinare anti-COVID a început în județul Cluj duminică. Prima persoană căreia i s-a administrat serul a fost dr. Violeta Briciu. În prima zi, în România, 960 de cadre medicale au beneficiat de serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, 90 doar în județul Cluj.

error: Content is protected !!