Revoltă la Cluj! Emil Boc trădat de Ludovic Orban?! Miliardele de euro pentru Metrou și Autostrada Transilvania riscă să nu mai ajungă după împărțeala ministerelor făcută de Orban

Updated on decembrie 19, 2020 Scandal uriaș în PNL după finalizarea negocierilor pentru noul Guvern. Ludovic Orban, mai ceva ca Liviu Dragnea, a împărțit ministerele singur cu USR și UDMR, fără echipa de negociere. Așa s-a ajuns ca liberalii să piardă ministerul Fondurilor europene și ministerul Dezvoltării, esențiale pentru ca autoritățile din Cluj să primească 12 miliard de euro pentru metrou și alte miliarde pentru Autostrada Transilvania. Ministerul Fondurilor Europene a fost preluat de USR care a și anunțat că va finanța autostrada Moldova.

Potrivit unor surse din conducerea USR PLUS, Orban ar fi participat de unul singur la împărțirea concretă a ministerelor, fără echipa de negociere delegată de partid și cei de la USR PLUS și UDMR au fost și ei șocați de momentul în care liberalii, de-a dreptul stupefiați de faptul că Orban a acceptat să cedeze ministerele de la Transporturi, Fonduri Europene și Dezvoltare, ar fi început să strige la președintele lor de față cu cei de la celelalte partide, anunță Digi 24. 

Revoltă la Cluj! Emil Boc trădat de Ludovic Orban?! Miliardele de euro pentru Metrou și Autostrada Transilvania riscă să nu mai ajungă după împărțeala ministerelor făcută de Orban 1

Ludovic Orban a plecat acasă imediat după ce a făcut anunțul privind ministerele pe care le va avea PNL în guvern și i-a lăsat pe liderii liberali în stare de șoc.

Filialele din Ardeal se revoltă, spun surse liberale, respectiv Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Maramureș, Alba, cele controlate de lideri cu influență ca Emil Boc și Ilie Bolojan, pentru că Orban ar fi sacrificat miniștrii apreciați și cu rezultate bune ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. Ministerul Dezvoltării era un alt punct cheie pentru partid, acum va fi la UDMR.

Laurenţiu Ciocăzanu: “În afară de pierderea șefia Guvernului pentru liderul liberal, PNL a pierdut și influență în noul Executiv, pentru că nu mai are Dezvoltarea, Fondurile Europene, Transporturile, Economia – ministere foarte importante, ajunse la USRPLUS, care aduc multe voturi urmare a dirijării marilor resurse financiare și pe criterii politice, nu doar de interes național. Tot ce va însemna autostrăzi făcute (dă, Doamne!), investiții publice, industrie, finanțări UE și alte rezultate bune va fi trecut în contul USRPLUS, nu al PNL.

PNL a rămas cu Ministerul Educației, ca să fie înjurat de toată profesorimea pentru tot ce a făcut PSD în anii de mari ”reforme Abramburica”. Cu Ministerul Agriculturii, care nu aduce voturi, ci eventual scandaluri pe subvenții.

Cu Ministerul de Interne, ca să înjure lumea când dă ”garcea” amenzi sau te prinde radarul (pentru că polițiștii și pensionarii din Poliție – foarte mulți! – votează cu PSD). Cu Ministerul Culturii, care nu contează, din păcate.

Cu Ministerul Finanțelor, care e demonizat pentru că ne ia bani prin taxe și impozite și este, de asemenea, plin de PSD-iști. Cu Ministerul Energiei, care e important, dar nu are mare impact electoral.

Cu Ministerul Muncii, care va fi mereu acuzat că nu mărește pensiile și care, asta e, se adresează tot unei pături foarte pro-PSD. Apărarea și Externele sunt ale lui Klaus Iohannis, care oricum nu prea mai e interesant de PNL sau, dacă e, o face tot mai prost.”

error: Content is protected !!