Clujenii îi cer primarului Emil Boc parking-uri și în alte zone ale orașului. Unde ar mai trebui acestea construite?

Updated on decembrie 10, 2020 Primarul Emil Boc a anunțat ieri finalizarea unui nou parking în Cluj Napoca. Este vorba despre parking-ul din Complexul Studențesc Hașdeu care are un stadiu de finalizare de 96% și va fi terminat săptămâna viitoare.

Anul acesta, primăria a finalizat construcția a 3 parking-uri (Primăverii 8 și 20, Mogoșoaia 9), iar acesta urmează să fie al patrulea.

Clujenii îi cer primarului Emil Boc parking-uri și în alte zone ale orașului. Unde ar mai trebui acestea construite? 1

Cu toate acestea, numărul de parking-uri este insuficient, clujenii cerând astfel de construcții și în alte cartiere, în special în zona Grigorescu.

„In capat Grigorescu pe cand un parking? Masinile locatarilor sunt parcate pe trotuare, pietonii fiind obligati sa mearga printre miile de masini care vin pe tentativa de centura din Floresti”, i-a scris un clujean primarului Emil Boc.

„Felicitari! Pe cand un parking in Grigorescu la capat? Ar elibera Strazile Donath si Aleea Bucura iar pe Donath s-ar putea porni circulatia in ambele sensuri”, a scris un alt clujean.

„In Grigorescu pe cand un parking, daca parcam unde gadim un loc libet pe domeniu public ca nu ai loc altundeva te haitiuste politia locala , te ameninta ca iti ridica masina plus amenda !Pana cand dle primar????”, a mai scris un clujean.

Dotări Parking Hașdeu

Parkingul, situat pe strada Păstorului nr. 67-69 dispune de 320 locuri de parcare. Structura cuprinde un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă.

Din totalul de 320 locuri de parcare, 6 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 10 sunt pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete.

Clujenii îi cer primarului Emil Boc parking-uri și în alte zone ale orașului. Unde ar mai trebui acestea construite? 2

Clujenii îi cer primarului Emil Boc parking-uri și în alte zone ale orașului. Unde ar mai trebui acestea construite? 3

Suprafața construită: 1488,40 mp. În acest moment, parkingul este realizat în proporție de 96%.

Parking nou în Zorilor

Un nou parking va fi construit în cartierul Zorilor din Cluj Napoca, pe strada Gheorghe Dima.

Clujenii îi cer primarului Emil Boc parking-uri și în alte zone ale orașului. Unde ar mai trebui acestea construite? 4

Proiectul prevede realizarea unei construcții cu regim de înălțime 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de copertine/pergole, având o capacitate de 221 locuri autoturisme din care:

– 4 locuri de parcare pentru stații de încărcare pentru mașinile electrice;
-7 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

Pe lângă acestea vor fi disponibile și 26 locuri de parcare biciclete.

error: Content is protected !!