(Foto) Gest superb pentru Dan Petrescu! A devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj: „Acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean”

Updated on decembrie 8, 2020 La sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc marți, 8 decembrie a.c., ceremonia publică de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – ,,Clujean de Onoare” marelui fotbalist și antrenor Dan Petrescu.

,,𝐴 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑜 𝑜𝑛𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑠𝑎 𝑖𝑛𝑚𝑎𝑛𝑒𝑧 𝑖𝑛𝑠𝑒𝑚𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢, 𝑖𝑛 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑒𝑡𝑎𝑡𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑙𝑢𝑗, 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑓𝑎𝑐𝑢𝑡 𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑐𝑎 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑖𝑣, 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑐𝑎 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑜𝑟. 𝐴𝑐𝑜𝑟𝑑𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑥𝑝𝑟𝑒𝑠𝑖𝑎 𝑣𝑜𝑖𝑛𝑡𝑒𝑖 𝑐𝑙𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑢𝑛 𝑔𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑢𝑚𝑖𝑟𝑒 𝑓𝑖𝑟𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑎 𝑓𝑎𝑐𝑢𝑡 𝐷𝑎𝑛 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑒𝑠𝑐𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖𝑎.

(Foto) Gest superb pentru Dan Petrescu! A devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj: „Acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean” 1

𝐼𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑢 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎𝑟𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑝𝑡𝑖𝑒 𝑜𝑏𝑡𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝐷𝑎𝑛 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑒𝑠𝑐𝑢, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑑𝑢𝑠 𝑓𝑎𝑖𝑚𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑖𝑛 𝑡𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑖𝑛 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑖𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑒, 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑐𝑢𝑚 𝑠𝑎 𝑛𝑢 𝑒𝑣𝑜𝑐 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑒𝑖 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢𝑟𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑐𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝐶𝐹𝑅 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑖𝑛 𝑎𝑛𝑖𝑖 2018, 2019 𝑠𝑖 2020, 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑖 𝑖𝑛 𝑔𝑟𝑢𝑝𝑒𝑙𝑒 𝑈𝐸𝐹𝐴 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎 𝐿𝑒𝑎𝑔𝑢𝑒 𝑠𝑖 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑒𝑐𝑖𝑢𝑟𝑖 𝑚𝑒𝑚𝑜𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑢𝑝𝑒𝑙𝑒 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒, 𝑝𝑒𝑟𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡 𝑠𝑎 𝑝𝑢𝑛𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗𝑢𝑙 𝑝𝑒 ℎ𝑎𝑟𝑡𝑎 𝑓𝑜𝑡𝑏𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑎𝑙𝑡 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙 𝑠𝑖 𝑠𝑎 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑑𝑒 𝑟𝑜𝑚𝑎𝑛𝑖”, a declarat Alin Tișe.

Astfel, într-un cadru restrâns și cu respectarea tuturor normelor impuse de situația epidemiologică actuală, președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tișe i-a înmânat însemnele distinctive ale calității de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – ,,Clujean de Onoare”, lui Dan Petrescu, personalitate emblematică a fotbalului românesc și clujean, în semn de prețuire și recunoștință pentru performanța îndelungată din activitatea sportivă.

(Foto) Gest superb pentru Dan Petrescu! A devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj: „Acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean” 2 (Foto) Gest superb pentru Dan Petrescu! A devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj: „Acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean” 3

Cel căruia i-a revenit în cadrul ceremoniei misiunea de a elogia personalitatea marelui fotbalist și antrenor Dan Petrescu a fost îndrăgitul fotbalist clujean Ioan Ovidiu Sabău.

Acesta a menționat faptul că, în opinia sa, Dan Petrescu a fost cel mai valoros fundaș-dreapta din istoria României, lăudând modul în care a activat atât în calitate de jucător la renumite cluburi din țară și din străinătate, ca membru al „Generației de Aur” a echipei naționale de fotbal a României cât și, ulterior, ca antrenor al numeroase și valoroase echipe de fotbal.

Apreciind gestul clujenilor, reprezentați prin autoritățile județene, Dan Petrescu s-a declarat extrem de onorat și a mulțumit pentru distincția acordată, precizând faptul că se simte clujean și că își dorește, cu certitudine, să revină la Cluj.

(Foto) Gest superb pentru Dan Petrescu! A devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj: „Acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean” 4 (Foto) Gest superb pentru Dan Petrescu! A devenit Cetățean de Onoare al Județului Cluj: „Acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean” 5

„Nu mi-am pregătit un discurs. Dar cred că ar fi trebuit pentru că sunt mult mai emoţionat aici decât în faţa jucătorilor. E un moment special din viaţa mea, rar mi s-a întâmplat să fiu aşa de emoţionat ca acum.

Am mai avut succese, trofee, am fost apreciat peste tot unde am fost ca jucător, nu numai la Chelsea şi nu numai în România, iar ca antrenor la fel, cred că mi-am făcut datoria. Sunt onorat să mă aflu aici.

Le mulţumesc tuturor jucătorilor pe care i-am antrenat în ultimii trei ani şi cu care am reuşit performanţe fantastice. Dar succesele cele mai mari au venit în afara terenului, unde am cunoscut nişte oameni fantastici, oameni care au stat cu mine şi la bine şi la greu.

Dacă înainte ştiam că am o casă în Bucureşti, acum e clar că am o altă casă şi în Cluj, mă simt clujean pentru faptul că am stat trei ani aici. Nu e uşor să stai trei ani, ca antrenor, în România pentru că e foarte greu să menţii standardul.

Sigur mă voi întoarce la Cluj, nu ştiu dacă din postura de antrenor, dar e posibil, în viaţă nu ştii niciodată ce se întâmplă. Vreau să mulţumesc tuturor. Mulţumesc, Cluj!”, a declarat Dan Petrescu.

error: Content is protected !!