Raluca Turcan: „Clujul este de referinţă atunci când vorbim de bani europeni, iar Emil Boc are o reţetă specială”

Updated on noiembrie 29, 2020 Judeţul Cluj şi municipiul Cluj-Napoca sunt de referinţă atunci când e vorba de atragerea de fonduri europene, consideră vicepremierul Raluca Turcan.

„Clujul este de referinţă atunci când vorbim de atragerea şi investirea banilor europeni, iar Emil Boc are o reţetă specială.

Raluca Turcan: „Clujul este de referinţă atunci când vorbim de bani europeni, iar Emil Boc are o reţetă specială” 1

Secretul stă în echipa care ştie cum să acţioneze unitar şi coerent, care susţine proiectele, care le doreşte binele comunităţilor şi creşterea nivelului de trai.

Ea a amintit de o serie de proiecte care ar urma să fie realizate la Cluj.

“Prin urmare, putem începe aici, la Cluj, proiecte noi: realizarea unei magistrale de metrou, în valoare de 1 miliard de euro, finanţată cu bani europeni; Spitalul Regional de Urgenţă Cluj; achiziţia de aparatură medicală şi materiale sanitare în spitalele aflate în lupta anti-COVID; demararea programelor de screening de cancer de col uterin în valoare de 10,5 milioane de euro cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca.

În urma acestui program de screening de cancer de col uterin, vor beneficia de servicii de prevenţie aproximativ 170.000 de femei din 6 judeţe ale regiunii Nord-Vest, program de screening ce se înscrie într-un amplu program de depistare precoce pentru mai multe tipologii de cancer, în valoare de 117 milioane – este vorba despre cancerul de col, cancerul de sân, cancerul colorectal şi boli cardiovasculare şi pulmonare”, menţionează Raluca Turcan.

error: Content is protected !!