First Contact. La Cluj a fost lansată aplicaţia care te anunţă dacă ai intrat în contact cu un bolnav COVID-19

Updated on noiembrie 27, 2020 Prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19 a fost lansată.

A fost creată de o echipă de specialiști din Cluj, care le garantează utilizatorilor că datele lor personale sunt în siguranță și se numește First Contact.

First Contact. La Cluj a fost lansată aplicaţia care te anunţă dacă ai intrat în contact cu un bolnav COVID-19 1

Odată ce este instalată, va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Aplicația păstrează anonimatul și nu este posibilă localizarea sau urmărirea utilizatorului, informează antena3.ro.

Fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat.

Silviu Alexandru Alexe, unul dintre cei care au creat această aplicație, spune că aplicația este disponibilă pentru Android.

Aplicația anti-COVID păstrează anonimatul tuturor celor implicați: atât cei care avertizează (cei infectați), cât și cei care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați).

Fiecare utilizator va primi un fel de nick-name format din cifre și litere, care se schimbă la fiecare sfert de oră. În momentul în care este diagnosticat cu COVID-19, el trebuie să introducă în aplicație toate aceste date.

error: Content is protected !!