Scandal la UMF Cluj-Napoca. Cadre didactice acuzate că au falsificat diplome

Updated on noiembrie 24, 2020 Cinci cadre didactice de la UMF Cluj Napoca au fost trimise în judecată, fiind acuzate de falsificare de diplome pentru framaciști care nu s-au prezentat la examene.

Cadrele didactice sunt suspectate că nu ar fi susținut cursuri de formare continuă pentru farmaciști și au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, informează fanatik.ro.

Scandal la UMF Cluj-Napoca. Cadre didactice acuzate că au falsificat diplome 1

Aproape 50 de cursanți au primit diplome, cu toate că nu au participat la cursuri și nu au susținut nicio probă de verificare a cunoștințelor.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie – decembrie 2016, două cadre didactice universitare de la UMF Cluj-Napoca nu au susținut un curs de formare continuă farmaceutică, desfășurat în perioada 16-29 noiembrie 2016 și au vătămat interesele UMF Cluj-Napoca, cu consecința obținerii unui folos pentru altul constând în credite EFC pentru 30 de farmaciști înscriși la examen.

„Totodată, în luna decembrie 2016, respectivii inculpaţi au determinat pe rectorul UMF Cluj-Napoca să emită 30 de diplome de participare pentru persoanele înscrise la curs, în condiţiile în care aceste persoane nu au participat la desfăşurarea cursului şi nu au beneficiat de o evaluare a cunoştinţelor dobândite prin participarea la curs”, au completat procurorii.

„În luna decembrie 2016, inculpatele au determinat pe rectorul UMF Cluj-Napoca să emită 17 diplome de participare, pentru persoanele înscrise la cele două cursuri, în condiţiile în care aceste persoane nu au participat la desfăşurarea cursurilor şi nu au beneficiat de o evaluare a cunoştinţelor dobândite prin participarea la curs”, au mai transmis procurorii.

error: Content is protected !!