La Cluj vor fi depozitate doze de vaccin anti-COVID. Anunțul Ministrului Apărării

Updated on noiembrie 23, 2020 Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat astăzi că la Cluj vor fi depozitate dozele de vaccin anti-COVID. Acestea au nevoie de condiții speciale de depozitare.

“Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel naţional.

La Cluj vor fi depozitate doze de vaccin anti-COVID. Anunțul Ministrului Apărării 1

MApN va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, a scris ministrul Apărării, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Apărării precizează că au fost identificate soluţii de depozitare în condiţii speciale, stabilindu-se ca centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius să fie Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

La nivel naţional au fost stabilite şase centre regionale în locaţia spitalelor militare de urgenţă de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.

error: Content is protected !!