Cum este mai bine? Testări masive ca la Cluj sau ca la Constanța, Liste de așteptare de 600 de persoane pentru testarea COVID, ambulanța vine în 6 zile? „Ne mor pacienții în casă, se sufocă”

Updated on noiembrie 22, 2020 Clujul are un număr uriaș de persoane infectate cu coronavirus. Se testează mult la noi iar aceștia sunt descoperiți cât mai repede posibil. La polul opus este Constanța. Oficial stau bine la numărul de infectați dar în realitate este dezastru acolo. Infectați există dar nu sunt testați.

Sunt liste de așteptare la testate pentru COVID19 de cel puțin 600 de persoane, durează cel puțin 6-7 zile până echipa de testare ajunge la pacient, de multe ori prea târziu: pacientul ori e vindecat, ori ajunge într-o stare foarte gravă, anunță constantadeastazi.ro.

Cum este mai bine? Testări masive ca la Cluj sau ca la Constanța, Liste de așteptare de 600 de persoane pentru testarea COVID, ambulanța vine în 6 zile? „Ne mor pacienții în casă, se sufocă” 1

Sistemul sanitar constănțean în ceea ce privește testarea, diagnosticarea și tratarea pacienților infectați co coronavirus este la pământ, aproape nefuncțional.

„Ne mor pacienții în casă, se sufocă și nu pot fi ajutați fiindcă cei de pe ambulanță nu fac față. Sunăm și noi la 112, le spunem că avem bolnavi în stare gravă, dar ne spun că nu au ce să facă.

Să le dăm noi tratament, medicii de familie, că vor ajunge și ei, nu știu când, peste 5-6 zile. Le prescriem tratamentul fără a avea confirmarea virusului, iar dacă starea lor se agravează cei de la spital refuză să îi interneze în lipsa testului covid. E un cerc vicios al neputinței”, a povestit pentru constantadeastazi.ro. un medic de familie care a dorit să nu îi fie dezvăluită identitatea.

De multe ori, când sosește echipajul de testate de pe ambulanță, pacientul nu mai are deja simptome și atunci refuză testarea, care l-ar aduce în situația de a mai sta încă 2 săptămâni în plus în izolare, conform legii. Vine luna decembrie, cine și-ar dori să stea în izolare acasă deși boala i-a trecut.

„Problema cea mare este însă că avem pacienți care au simptome clare de COVID și care profită că nu au fost încă testați, confirmați și izolați pentru a-și rezolva problemele urgente.

Merg la FISC, la bănci, caută să își rezolve problemele de la muncă fiindcă știu că odată confirmați vor sta în izolare 2 săptămâni. Ceea ce mi se pare cel mai periculos”, spune același medic de familie.

Emil Boc: ”Noi testăm mai mult de 5 – 6 ori decât alte județe, dar suntem puși cap de afiș ca număr de cazuri. prin faptul că testăm mai mult însemană că izolăm mai repede cazurile și vom ieși mai repede din această criză.

Cum este mai bine? Testări masive ca la Cluj sau ca la Constanța, Liste de așteptare de 600 de persoane pentru testarea COVID, ambulanța vine în 6 zile? „Ne mor pacienții în casă, se sufocă” 2

Spun numai că acest procent ridicat se datorează capacității noastre de testare. Avem patru spitale și cel mai performant spital COVID din România, cu 98% vindecare”.

error: Content is protected !!