Cluj. Spitalul CFR care a luat foc nu are autorizație securitate pentru incendiu, deși a fost amendat anul trecut. A fost inundat cu fum etajul 1 iar trei pacienți au fost evacuați 

Nici Spitalul CFR Cluj-Napoca, unde astăzi a avut loc un incendiu, nu are autorizație de securitate la incendiu. Pompierii au dat o sancțiune contravențională de 50.000 lei.

Duminică, la ora 6.43, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD, scrie Mediafax.

Cluj. Spitalul CFR care a luat foc nu are autorizație securitate pentru incendiu, deși a fost amendat anul trecut. A fost inundat cu fum etajul 1 iar trei pacienți au fost evacuați  1 Cluj. Spitalul CFR care a luat foc nu are autorizație securitate pentru incendiu, deși a fost amendat anul trecut. A fost inundat cu fum etajul 1 iar trei pacienți au fost evacuați  2

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului.

A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane. În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Echipajul ISU Cluj s-a retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 – aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, instituția nu a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens.

Jurnalista Emanuela Schweninger: „Un nou incendiu a avut loc într-un spital din România, la o săptămână de la tragedia din Piatra Neamţ. De data aceasta, este vorba despre Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

Trei pacienţi au fost evacuaţi, după ce corpurile de iluminat dintr-o baie de la etajul 1 au luat foc. Totul ar fi pornit de la un scurt-circuit”.

Vezi aici Video: