Orban despre carantina la Cluj. Explicații

Updated on noiembrie 17, 2020 Cluj Napoca a trecut de o rată de 9 la mia de locuitori, dar autoritățile nu iau în calcul carantinarea orașului, așa cum s-a întamplat la Bistrița, unde rata de infectare este tot de 9.

Premierul Ludovic Orban spune că nu este nevoie de carantină în Cluj Napoca și Timișoara, deoarece în aceste zone nu există o creștere semnificativă a cazurilor.

Orban despre carantina la Cluj. Explicații 1

Datele de la Cluj şi Timişoara arată că în aceste zone este “un platou şi nu a existat o creştere semnificativă” a cazurilor, fiind posibil ca măsurile luate pe plan local şi naţional să dea rezultate, fără să fie nevoie de carantină, spune premierul, potrivit wall-street.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat că măsura carantinării localităţilor unde creşterea numărului de cazuri de COVID-19 este mare dă rezultate, precizând că sunt aproape 50 de localităţi în carantină.

“Avem la dispoziţie instrumente precum carantinarea şi aţi văzut că am luat decizia de carantinare peste tot unde am considerat şi unde, pe baza evaluărilor DSP, s-a solicitat carantina.

Avem la Baia Mare, la Zalău, Sibiu, Alba Iulia, Sebeş, Cugir, avem inclusiv capitale reşedinţe de judeţ carantinate. La Bistriţa am înţeles că se va derula procedura de carantină. Avem aproape 50 de localităţi care sunt în carantină”, a afirmat Orban

error: Content is protected !!