Model american. La doar 30 de kilometri de Cluj Napoca se construiește un mic oraș cu 600 de case. Dezvoltator: „Tot ce ai nevoie va fi la 10 minute de mers pe jos să nu mai foloseşti maşina”

Updated on noiembrie 17, 2020 După modelul american, la doar 30 de km de Cluj, în comuna Vultureni, se dezvoltă un adevărat orăşel cu 600 de case.

Proiectul, denumit Colia Nouă, a fost gândit de la zero. Aici casele sunt construite în acelaşi stil, care nu poate fi schimbat, scrie mediafax.ro.

Model american. La doar 30 de kilometri de Cluj Napoca se construiește un mic oraș cu 600 de case. Dezvoltator: „Tot ce ai nevoie va fi la 10 minute de mers pe jos să nu mai foloseşti maşina” 1

Beniamin este deja proprietarul unei locuinţe din aşa-zisul micul oraş de la sat şi spune că i-a plăcut ideea de comunitate, de aer curat şi de faptul că o să aibă totul la doar 10 minute de mers pe jos.

De la gărdiniţă la şcoală şi spaţii de coworking, toate au fost gândite de dezvoltatori. Din cele 28 de case deja construite, majoritatea au fost vândute, iar acum clienţii sunt pe liste de aşteptare.

Model american. La doar 30 de kilometri de Cluj Napoca se construiește un mic oraș cu 600 de case. Dezvoltator: „Tot ce ai nevoie va fi la 10 minute de mers pe jos să nu mai foloseşti maşina” 2

Daniel Simionaș, dezvoltator imobiliar: „Vorbim de 600 de case, care se vor construi într-o perioadă de 10 ani. Ideea este ca tot ce ai nevoie să fie la 10 minute de mers pe jos şi să nu mai foloseşti maşina.

Reporter: Credeți că v-a ajutat această pandemie?

Daniel Simionaș: Da, în sensul că distanţa de oraş brusc nu a mai fost o problemă. Până acum toată lumea se gândea că suntem departe. Am vândut opt case. Înseamnă mult într-o perioadă scurtă. Nu mai avem stoc, adică nu mai avem case, iar oamenii stau pe liste de aşteptare.

Model american. La doar 30 de kilometri de Cluj Napoca se construiește un mic oraș cu 600 de case. Dezvoltator: „Tot ce ai nevoie va fi la 10 minute de mers pe jos să nu mai foloseşti maşina” 3 Model american. La doar 30 de kilometri de Cluj Napoca se construiește un mic oraș cu 600 de case. Dezvoltator: „Tot ce ai nevoie va fi la 10 minute de mers pe jos să nu mai foloseşti maşina” 4

Beniamin Pop, propietar: Decizia am luat-o în special din cauza ideii. Pentru familie, pentru sănătate şi pentru design. Am garanţia că vecinul meu nu o să îşi facă un coteţ de găini sau nu o să îşi vopsească casa roz sau alte situaţii de genul acesta care nu ai cum să le controlezi oriunde altundeva. Eu pot lucra remote, iar în contextul acesta am luat o decizie bună.

Adrian Vasiu, agent imobiliar: Cererea pentru case în afara oraşelor a crescut anul acesta cu 40%, spun agenţii imobiliari. În judeţul Cluj, dezvoltatorii imobiliari construiesc un mic oraş cu 600 de case într-un sat. Momentan doar 28 de case au fost construite, iar clienţii stau pe liste de aşteptare.

error: Content is protected !!