Se închid piețele din Cluj? La Brașov nu. Ce soluții a găsit Allen Coliban pentru a le ține deschise

Updated on noiembrie 7, 2020 Guvernul a ordonat închiderea piețelor din orașe ca măsură pentru stoparea infectărilor cu coronavirus. Primarii au început să caute soluții pentru a le ține deschise, unii au reușit.

Elek Levente: „Primarul Brașovului Allen Coliban tocmai a anunțat soluția pentru a păstra deschise piețele agroalimentare din Brașov.
Asteptăm soluții și pentru Cluj”

Adriana Cristian, consilier USR: „Salut, voua vi se pare logic ca s-a luat decizia inchiderii pietelor la nivel central fara a lua in considerare specificul local?

Se închid piețele din Cluj? La Brașov nu. Ce soluții a găsit Allen Coliban pentru a le ține deschise 1

La Cluj-Napoca in unele piete inchise se plateste cu cardul, este paznic care iti ia temperatura la intrare, iar in primavara era limitat numarul de cumparatori. De ce inchidem locatiile astea?

Nu ar fi mai logic sa spui ca pietele care nu implementeaza in 2 saptamani anumite reguli se vor inchide? nu ne-ar ajuta o astfel de decizie sa mai sarim cateva etape pentru a ajunge acolo unde trebuia sa fim demult daca aveam conducatori intelepti?

In piata si in jurul pietelor sunt multi producatori mici care ar trebuie sa-si arunce produsele – nu e asta o risipa inutila? Unde mai pui ca va trebui sa fugim toti sa supraaglomeram magazinele alimentare…

Stiu ca sunt zone, ca Oborul – dar si altele, unde regulile nu se respecta, dar e normal sa sufere si cei care s-au pregatit si au implementat o multime de masuri in perioada asta??

Anumite decizii trebuie lasate la nivel local, aceasta este una dintre ele!
Domnule Boc cum il abordam pe domnul Orban pentru a lasa decizia asta la nivelul autoritatilor locale?”

Primarul Brașovului, Allen Coliban: „Piețele în aer liber rămân deschise, iar cele acoperite se reamenajează sub formă de piețe volante.
• Piața Astra nu este afectată

• Toți cei 16 producători și 20 de comercianți din Piața Tractorul vor avea la dispoziție câte o tarabă în zona pietonală din fața pieței, înspre strada Olteț, între piață și chioșcuri. Accesul mașinilor va fi interzis. Luni, piata va fi închisă pentru amenajare.

• Cei 114 producători din tronsonul 1, cel acoperit, din Piața Dacia își vor putea comercializa produsele în parcarea dintre creșă și compania Apa, pe str. Prahovei, iar cei 21 de agenți economici vor avea la dispozitie zona dintre piață (tronsonul 1) și sediul Serviciului Piața Dacia. Luni, accesul spre tronsonul 2 și hala de brânzeturi se va face doar dinspre str. Crișana (sediul Companiei Apa).

• Cei 5 agenți economici din Piața Bartolomeu vor avea la dispoziție tarabe în afara pieței.
• Cei 3 producători din Hala Star (doi de brânză și unul de miere) vor avea la dispoziție tarabe în zona pieței exterioare.

• Având in vedere că halele de vânzare a produselor lactate din Piața Dacia, Piața Tractorul și Piața Bartolomeu sunt separate de piața agroalimentară acestea rămân deschise.
• Toate magazinele cu acces din piețele acoperite, rămân deschise.
• Piața de Miercuri nu se încadrează in prevederile HOT CNSU nr. 52/2020, astfel că va rămâne deschisă.
Totodată, ne vom asigura că în aceste spații se respectă regulile legate de purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și menținerea distanței fizice”.

error: Content is protected !!