Breaking: Municipiile Gherla și Zalău intră în CARANTINĂ. Cine are voie să intre și cine poate să iasă

Updated on noiembrie 5, 2020 Municipiile Gherla (judeţul Cluj) şi Zalău, oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei (judeţul Sălaj) şi opt localităţi din judeţul Timiş intră, de joi, în carantină zonală. Măsura este instituită pentru două săptămâni.

“La propunerea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Timiş şi Sălaj, comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localităţi: Gherla din judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din judeţul Sălaj”, a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Breaking: Municipiile Gherla și Zalău intră în CARANTINĂ. Cine are voie să intre și cine poate să iasă 1

Carantina zonală se instituie de joi, 5 noiembrie, şi este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit GherlaInfo.ro, ordinul semnat de Raed Arafat prevede măsuri foarte stricte pentru locuitori.

Art. 3. — Circulația şi stationarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Art. 4. — În zona prevăzută se instituie următoarele măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona menționată:

1. Identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reşedința ori adresa declarată în zona menţionată şi introducerea acestora în bazele de date dedicate.

2. Limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestel măsuri. Ieşirea persoanelor din locuință este permisă doar pe bază de declarație pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz.

3. În intervalul orar 6,00-22.00, în interiorul zonei menționate se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodariei, cu urmatoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodarie şi locul/locurile de desfaşurare a activității profesionale şi înapoi

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distantă;

d) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi sportive de echipă), precum şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice

e) deplasarea în scopul donării de sănge la centrele de transfuzie sanguină;

f) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat

g) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;

h) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare;

i) îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate, eliberarea de documente de identitate sau a celor necesare pentru obținerea unor drepturi;

j) participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

k) pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;

l) alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

4. În intervalul orar 22.00-6.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la pct. 3 lit. a), c), d) şi l).

error: Content is protected !!