Emil Boc, explicații despre numărul mare de infectări și teste efectuate la Cluj? „Noi testăm mai mult de 5 – 6 ori decât alte județe, dar suntem puși cap de afiș ca număr de cazuri”

Updated on noiembrie 2, 2020 Primarul Emil Boc spune că testarea masivă făcută la Cluj are avantaje și dezavantaje. Avantaj că așa se salvează vieți, dezavantaj pentru că municipiul este cap de listă la rata de incidență.

”Noi testăm mai mult de 5 – 6 ori decât alte județe, dar suntem puși cap de afiș ca număr de cazuri. prin faptul că testăm mai mult însemană că izolăm mai repede cazurile și vom ieși mai repede din această criză.

Emil Boc, explicații despre numărul mare de infectări și teste efectuate la Cluj? „Noi testăm mai mult de 5 – 6 ori decât alte județe, dar suntem puși cap de afiș ca număr de cazuri” 1

Spun numai că acest procent ridicat se datorează capacității noastre de testare. Avem patru spitale și cel mai performant spital COVID din România, cu 98% vindecare”, a precizat Emil Boc, citat de Gandul.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru Știrile Pro TV că principala cauză pentru care Clujul are o incidență atât de mare este faptul că se efectuează foarte multe teste.

”Pentru că vă dau un exemplu foarte simplu, dacă noi nu mai testăm o zi la Cluj, incidența scade cu 0,3 la mie. Deci lucrurile sunt cât se poate de simple statistic matematic.” – a spus prefectul.

error: Content is protected !!