Cluj. O tânără revenită din Anglia, carantinată într-o pensiune, acuză că este tratată inuman și ignorată de autorități. „Am fost strânsă cu uşa şi au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit şi lovit!”

Updated on octombrie 29, 2020 O tânără jurnalistă care a revenit din Marea Britanie acuză tratamentul inuman la care a fost supusă după ce a fost obligată să stea în carantină la o pensiune din Cluj. Ea acuză proprietarii că ar fi abuzat-o fizic şi psihic. Deşi a apelat 112 şi a chemat atât Poliţia cât şi Direcţia de Sănătate Publică, femeia spune că nimeni nu a contactat-o până acum.

Jurnalista Oana Silviana Crăciun spune că proprietarii au agresat-o fizic, potrivit A3.: ”Am fost strânsă cu uşa şi au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit şi lovit!”
”În momentul în care mi-am solicitat drepturile, au început să îmi adreseze injurii, să fiu făcută nesimțită, nenorocită, să plec de unde am venit. Am fost strânsă cu ușa și au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit și lovit”, spune Oana Silviana Crăciun.

Cluj. O tânără revenită din Anglia, carantinată într-o pensiune, acuză că este tratată inuman și ignorată de autorități. „Am fost strânsă cu uşa şi au intrat peste mine în cameră. M-au îmbrâncit şi lovit!” 1

Femeia spune că pentru banii pe care i-a plătit nu a primit bon fiscal și nici nu a semnat vreun contract.

Jurnalista a sunat la Poliție și i s-a spus că nu se poate face nimic
Camera nu este dotată cu bucătărie, drept urmare nu poate găti. Din acest motiv, femeia spune că a mâncat foarte puţin şi s-a simţit rău. Totuşi, nu poate părăsi camera, deşi este foarte nemulţumită de condiţii.

Dacă părăsesţe locul fără acordul Poliţiei şi DSP ar putea plăti o amendă penală. Proprietarii pensiunii nu au putut fi contactaţi.

Oana Silviana Craciun: „Ma aflu de mai bine de 24 de ore intr-o situatie de risc in primul rand pentru sanatatea mea.
De mai bine de 24 de ore traiesc o situatie halucinanta, ireala si in acelasi timp bizara, plina de abuzuri verbale si fizice.
Postez aici tot ceea ce mi s-a intamplat in mai putin de 24 de ore in Romania, in speranta ca cineva din lista mea de prieteni va transmite aceasta sesizare mai departe catre autoritatile publice locale si nationale, care pot lua o decizie in privinta situatiei mele.
Toti colegii din presa care se afla in lista mea de prieteni, va rog sa cititi pana la capat.

Mentionez ca de azi dimineata si pana in prezent am luat legatura pe rand cu sectia de politie care apartine de locatia unde ma aflu, cu DSP Cluj si cu presa locala din Cluj Napoca: Ziar de Cluj, Radio Romania Cluj, PRO TV CLUJ.
In cursul zilei de ieri, m-am intors din Anglia catre Romania si am aterizat pe Aeroportul din Cluj Napoca, supunandu-ma legii romane in privinta carantinarii/ izolarii la adresa pe care am declarat-o la aterizare pe Aeroportul din Cluj Napoca.
Am scris in Declaratia de Confirmare a Carantinarii din data de 27 octombrie 2020, adresa unde ma voi izola pe durata celor 14 zile, potrivit legii: Strada Paris, nr.89 B, camera 12 – Pensiunea Pedro.

Dupa sosirea la pensiune, am achitat proprietarilor suma de 2000 lei reprezentand – 1000 lei cazarea pentru prima luna + 1000 lei garantie.
Proprietara pensiunii a discutat cu mine prin telefon atat cu cateva zile inainte, cat si dupa, modalitatea de izolare si faptul ca imi va aseza un frigider in camera de cazare.

Dupa cazare, camera mea nu a detinut nici frigider si nici conditii optime de trai – fara caldura si fara sa mananc timp de 24 de ore, pentru ca nu mi s-a oferit accesul la bucatarie, fiind in izolare, am sunat la sediul politiei locale din Cluj Napoca, pentru rezolvarea acestei situatii.
Pe parcursul zilei am fost imbrancita, stransa cu usa, abuzata verbal de fratele patroanei acestei pensiuni, care a refuzat sa imi ofere contract conform serviciilor achitate.

Dupa ce aproape toata ziua am incercat sa iau legatura cu Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj prin telefon pentru schimbarea adresei de izolare, iar un echipaj de politie s-a deplasat la fata locului in urma sesizarii, DSP nu a dispus nici la aceasta ora prin nicio modalitate de comunicare, rezolvarea situatiei mele.
Am fost tratata mai rau ca un caine, fara apa si fara mancare de acesti proprietari, care cunoscand durata celor 14 zile de izolare, ar fi fost obligati potrivit legii sa imi ofere o solutie alternativa de hranire.

Am contactat pe rand Ziar de Cluj, PRO TV Cluj si Radio Romania Cluj pentru a expune in mod public abuzurile la care am fost supusa in ultimele 24 de ore. Fara avizul DSP-ului, situatia mea nu se poate schimba. Nici la aceasta ora nu am reusit sa iau legatura cu DSP Cluj prin telefon si nici macar sa le transmit un email, pentru ca nu le functioneaza adresa de email.

Am contactat DSP-ul toata ziua prin telefon pentru le explica situatia in care ma aflu. Fiind in izolare, nu am dreptul din punct de vedere legal sa parasesc incinta camerei in care ma aflu.

Proprietarul pensiunii m-a agresat fizic si verbal si imi solicita eliberarea camerei in care locuiesc.
In acest moment m-a taxat la pretul de 120 lei/ zi, in conditiile in care in aceasta locatie eu trebuie sa locuiesc o luna, cu cele 14 zile de izolare incluse in aceasta luna. Ceea ce face in acest moment poate fi considerat tot un alt abuz.
Am inchiriat aceasta camera de la distanta, neavand cine sa ma sprijine pentru inchiriere. Toate conditiile inchirierii au fost discutate prin telefon, iar o cunostinta s-a deplasat la fata locului pentru vizionarea camerei.

In ROMANIA anului 2020 m-am intors in tara pentru a oferi inca o sansa acestei tari, nu am plecat din tara de bine si sunt intampinata intr-un mod barbar si INUMAN de niste indivizi care nu mi-au oferit contract sau bon fiscal pentru suma de 2000 de lei.

Revin cu o a doua postare cu imagini si fisiere video pentru ca vreau sa arat tuturor de ce ROMANIA nu mai exista si NU VA MAI EXISTA NICIODATA, si nu doar pentru mine. Vreau sa va arat de ce aceasta tara nu mai are nicio scapare cu tot ceea ce intampla aici.

Sunt un cetatean care detine drepturi din punct de vedere legal, am de gand sa anunt nu doar presa din Romania, ci sa scriu pe rand la CEDO si sa apelez la presa internationala pentru tot ceea ce mi s-a intamplat in mai putin de 24 de ore”.

Oana Silviana Craciun: „Update ora 17.44. Sunt in drum spre Constanța.
Jurnaliștii de la Antena 3 m-au anunțat prin intermediul comunicatului de presa transmis de Politia Cluj, despre faptul că am fost amendată contravențional pentru nerespectarea legii privind izolarea.

Mai departe, fac un apel către toate celelalte autorități publice ale statului român, carora le solicit în mod public să îmi transmită următoarele:
– De ce am fost sanctionata, locuind timp de 48 ore în condiții inumane?! Proprietarii pensiunii Pedro din Cluj nu mi-au oferit nici măcar un pahar cu apă. În ce constă sanctiunea, avand in vedere ca am fost agresata fizic de proprietar?

– Sub ce forma nu am respectat legea si cine se face responsabil de toate cheltuielile mele legate de cazare, masa, drum? NICIO AUTORITATE PUBLICA A STATULUI NU MI-A OFERIT CARANTINARE. TOTUL ESTE PE BANII MEI.
– Cum este posibil in Romania anului 2020 sa citesc in presa despre sancționarea mea, cand politia nici măcar nu m-a informat despre aceasta sanctiune? In urma numeroaselor mele apeluri la 112, politistii sectiei 2 au stat de vorba initial numai cu proprietarul.

– Romania, iti mulțumesc pentru tot ce trăiesc! Acum stiu ca in tara mea se moare nu de virus, ci de incompetenta.
Nicio autoritate a statului roman nu m-a întrebat daca am unde locui, daca ma simt bine sau daca am mancat ceva in ultimele 24 ore.
Solicit in continuare presei din România sa ma sprijine cu această situație aberanta. Daca mie nu mi se răspunde de nicio autoritate publica in mod oficial, atunci imi pun toate speranțele in ceea ce a mai rămas din cainele de paza al societății!”

error: Content is protected !!