Proiect unic în Cluj: Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor legate prin Telegondolă

Updated on octombrie 28, 2020 Primarul din Turda, Cristian Matei, alături de Consiliul Județean Cluj, au demarat un proiect inedit în regiune: – introducerea unei linii de transport urban și periurban pe cablu.

Proiectul are în plan unirea punctelor turistice ale Turzii.

Proiect unic în Cluj: Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor legate prin Telegondolă 1

„Pornind de la faptul că Turda este sigurul oraș din România cu transport public de călători utilizând tehnologii verzi, integral electric, ne dorim să ducem Turda la un alt nivel, motiv pentru care am început să pregătim, împreună cu Consiliul Județean Cluj, un proiect îndrăzneț, unic în regiune și anume: realizarea unui transport urban și periurban pe cablu.

Această idee pe care am avut-o în urmă cu câțiva ani s-a transformat într-un proiect de suflet pentru mine și iată că astăzi suntem în punctul în care demarăm studiile de oportunitate și protocolul de colaborare cu județul Cluj”, transmite primarul Cristian Matei.

Acest sistem va reprezenta o alternativă ecologică de transport și va uni toate punctele turistice ale Turzii, inclusiv Cheile Turenilor și Cheile Turzii.

”Dorim să oferim cetățenilor o nouă alternativă de transport electric, incluzând în obiectivele turistice ale zonei această atracție inedită, cu scopul de a crește potențialul turistic al zonei”, a mai spus primarul.

Edilul dorește ca proiectul să fie realizat cu fonduri europene.

„Suntem optimiști și sperăm că vom atrage fonduri nerambursabile pentru acest proiect, deoarece Uniunea Europeană pune un accent important pe tot ceea ce înseamnă tehnologii verzi, nepoluante.

Prin implementarea acestui sistem de transport pe cablu, alături de toate celelalte obiective turistice propuse, Turda ar putea deveni cel mai important punct turistic din România, astfel crescând considerabil numărul de turiști, asigurând o creștere economică sustenabilă la nivel local.

Vezi video aici:

Pe lângă acest rezultat important, se va dezvolta și mediul de afaceri și ecosistemul antreprenorial, prin înființarea de noi locuri de muncă și asigurarea atragerii de noi investitori”.

error: Content is protected !!