Proiectul Autostrăzii Nordului, care va trece și prin Dej, a fost votat în Parlament. Când va fi gata autostrada care va lega Satu Mare de Suceava?

Updated on octombrie 27, 2020 Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, 27 octombrie, proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Nordului.

otrivit proiectului, se aproba executarea obiectivului de investitii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava, denumita Autostrada Nordului, informează ziare.com.

Proiectul Autostrăzii Nordului, care va trece și prin Dej, a fost votat în Parlament. Când va fi gata autostrada care va lega Satu Mare de Suceava? 1

“Acest obiectiv se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, din credite externe si din fonduri europene.

Termenul de executie al obiectivului este de 4 ani de la data intrarii in vigoare a acestei legi. Prevederile legii intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arata in initiativa legislativa.

Licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate a Autostrazii Nordului a fost lansata in 2019 de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP).

Drumul de mare viteza Baia Mare – Suceva este impartit in trei sectiuni: lot 1 Baia Mare – Bistrita (care trece si prin Dej), lot 2 Bistrita – Vatra Dornei si lot 3 Vatra Dornei – Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, doua sau pentru toate cele trei loturi. Valoarea licitatiei, conform anuntului de achizitie, va fi cuprinsa intre 53,5 si 63,2 milioane de lei.

error: Content is protected !!