Spitalului Clinic Municipal Clujana, reacție după focarul de COVID din rândul cadrelor medicale

Updated on octombrie 21, 2020 Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca a venit cu un anunț după ce s-a depistat un focar de coronavirus la cadrele medicale. Spitalul a fost transformat zilele trecute în spital de faza a II-a COVID.

„În atenția pacienților Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca. Vă anunțăm că activitatea medicală din Ambulatoriu integrat, se desfășoară, în continuare, în condiții de siguranță. Menționăm că s-au luat toate măsurile pentru protecția dumneavoastră, circuitele fiind separate de activitatea COVID din cadrul spitalului.
Spitalului Clinic Municipal Clujana, reacție după focarul de COVID din rândul cadrelor medicale 1

Accesul în Ambulatoriu integrat al spitalului se face separat, după efectuarea triajului epidemiologic, atât a personalului cât și a pacienților.

Sănătatea dumneavoastră, obligația noastră!”, au transmis reprezentanții spitalului.

Mai mulți medici s-au infectat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clujana. Sunt 12 persoane depistate cu Covid-19.

„Sunt 12 angajați din rândul personalului medical, 5 medici și 7 asistente. Activitatea funcționează în condiții relativ normale, au preluat de sâmbătă primii pacienți Covid. S-au luat măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfășurare. Deocamdată funcționează 6 paturi ATI cu personalul medical existent”, a declarat în urmă cu câteva zile prefectul Mircea Abrudean.

error: Content is protected !!