Medic Cluj: Primul pacient din România cu COVID și gripă

Updated on octombrie 18, 2020 Un medic din Cluj anunță că a fost depistat  primul pacient din România cu COVID și gripă. Combinarea celor două infectări va da bătăi de cap multor pacienți și medici.

Conferenţiarul doctor Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, a anunţat la Ştirile Pro TV că în România a fost înregistrat primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate simultan la aceeaşi persoană, informează stiripesurse.ro.

Medic Cluj: Primul pacient din România cu COVID și gripă 1
(foto arhiva)

”A fost raportat la nivelul ţării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat şi infecţia Covid şi infecţia cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuşi la risc, cei care au comorbidităţi.

Ceilalţi, putem doar să ne … nu există vaccin pentru întreaga populaţie, deci în această situaţie trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienţi care ar putea să fie infectaţi.” – a declarat doctorul Milena Man la Ştirile Pro TV.

Milena Man spune că dificil în această perioadă de pandemie este faptul că nu pot fi deosebi simptomele de gripă de cele care ar putea indica infectarea cu Covid-19.

”Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât şi infecţia cu Covid pot să arate la fel. Infecţia cu Covid, suplimentar, poate să fie asimptomatică. Din păcate s-a înregistrat şi primul caz care avea, nu în Cluj, avea amândouă infecţii”, a mai spus medicul primar pneumolog de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!