Cluj: Restaurantele și cafenelele se redeschid. Ce spune primarul Emil Boc

Updated on octombrie 15, 2020 Restaurantele și cafenelele din Cluj Napoca vor putea fi deschise, după hotărârea dată de Guvern, care prevede ca acestea să fie închise doar în localitățile în care rata de infectare trece de 3.

În Cluj Napoca, rata este sub 3. Potrivit primarului Emil Boc restaurantele pot fi deschise astăzi, dar după ce Comitetul Județean va da o ordonanță în acest sens.

Cluj: Restaurantele și cafenelele se redeschid. Ce spune primarul Emil Boc 1

“Lucrurile sunt clare. Când s-a trecut la peste 1,5 rata de infectare în Cluj Napoca comitetul județean, pe lege, a luat decizia de a închide restaurantele.

Ieri s-a dat hotărârea de Guvern, de prelungirea stării de alertă, care spune că numai în cazul în care este peste 3 la mie se închid complet, între 2 şi 3 la mie se păstrează capacitatea de 30% deschisă a restaurantelor.

Astăzi Comitetul Judeţean va da o hotărâre, în conformitate cu hotărârea de guvern și va permite deschiderea restaurantelor. Sunt numai câteva locuri în judeţ unde rata este de peste 3 la mie, în rest nu este aproape de 3, acum este între 1.8 şi 2.5 maxim. De astăzi, în urma ordonanței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență restaurantele vor putea fi deschise”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca FM.

Restaurantele şi cafenelele care funcţionează în interiorul clădirilor din Cluj-Napoca şi din alte 13 comune din judeţul Cluj s-au închis de luni, pentru o perioadă de 10 zile.

Decizia a fost luată ca urmare a creşterii incidenţei cumulate din ultimele 14 zile la peste 1,5/1000 de locuitori în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Apahida, Căianu, Căşeiu, Câţcău, Cuzdrioara, Feleacu, Floreşti, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic şi Vad. Conform hotărârii, măsurile de limitare şi prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2 sunt luate „începând cu data de 12.10.2020 până la data atingerii unei rate de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori

error: Content is protected !!