Cluj Napoca s-ar putea închide dacă trecem de o rată de infectare de 3 la mia de locuitori. Anunțul prefectului Mircea Abrudean

Updated on octombrie 15, 2020 Municipiul Cluj Napoca s-ar putea închide, dacă rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Anunțul a fost făcut de prefectul Mircea Abrudean.

”Situația este una mai mult decât îngrijorătoare, alarmantă chiar, astfel că aceste măsuri sunt absolut necesare, mai ales că au fost stabilite la nivel național. Ați observat că unele dintre prevederi sunt foarte clare și se aplică în mod direct.

Cluj Napoca s-ar putea închide dacă trecem de o rată de infectare de 3 la mia de locuitori. Anunțul prefectului Mircea Abrudean 1

Practic la nivelul județului Cluj avem 3 localități cu o incidență peste 3 la mie, la cum se mișcă lucrurile și cum evoluează cifrele vom ajunge în foarte scurt timp și la nivelul municipiului Cluj-Napoca la nivelul de 3 la mie. După ce depășim acest nivel, intrăm în joc cu alte ,măsuri, alte restricții.

Putem lua în calcul inclusiv carantinarea unității administrativ-teritoriale în anumite condiții, ținând cont de mai mulți factori.

Un element important este legat de populația la care ne raportăm. La nivelul municipiului Cluj-Napoca ne raportăm la 327.700 de locuitori. Evident suntem conștienți că vem foarte mulți studenți în municipiu. Ei nu intră în calcul la rezidenți sau domiciliați. Avem multe alte persoane care nu sunt înregistrate, deci putem discuta de o cifra mult mai mare de persoane când calculăm rata incidenței.

Lucrurile sunt foarte clare că evoluează într-o direcție absolut de nedorit. Ne ajută foarte mult prevederile cu privire la anularea evenimentelor private, pentru că acestea au generat mare parte din cazurile de la nivelul județului Cluj. Se anulează orice tip de eveniment privat, în spațiu închis sau deschis”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

În acest moment, rata de infectare la nivelul municipiului este de 2,18.

Citește și: Pentru a treia zi la rând, Clujul este județul cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din România

Astăzi au fost raportate 227 de cazuri noi de coronavirus.

error: Content is protected !!