Cluj. Aprobat. Spitalul Municipal este transformat în spital COVID. Anunțul Prefecturii

Prefectura Cluj a anunțat luni seara că reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat transformarea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca într-un spital COVID.

Instituția Prefectului – Județul Cluj: „➡️ În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19.

Cluj. Aprobat. Spitalul Municipal este transformat în spital COVID. Anunțul Prefecturii 1

➡️ Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 50 s-au luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;

🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Creștin “Pro Deo” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
🔹trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Primară “Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând cu data de 13.10.2020”.