Cluj: Mutatul la țară, un fenomen în România. După ce a stat ani de zile în București și Timișoara, Gabriela s-a mutat la țară, în Mociu

Updated on octombrie 10, 2020 În România s-a dezvoltat un adevărat fenomen. Românii se întorc la țară pentru a scăpa de stresul marilor orașe.

O adevărată comunitate, de peste 100 de mii de oameni, s-a format pe Facebook. Din cauza pandemiei aproape jumătate din cei înscriși în grupul „Mutatul la țară” au făcut acest pas, scrie mediafax.ro.

Cluj: Mutatul la țară, un fenomen în România. După ce a stat ani de zile în București și Timișoara, Gabriela s-a mutat la țară, în Mociu 1

Printre ei se află și Gabriela. Din luna martie ea și-a mutat biroul în căsuța pe care a renovat-o în comuna Mociu.

A căutat să aibă conexiune la internet şi o grădină unde să planteze legume şi verdeţuri, iar acum nu îi mai lipseşte nimic. Nici nu a simţit pandemia şi situaţia tensionată, spune ea. De când trăieşte la ţară, viaţa ei s-a schimbat radical.

Nu mai pierde ore întregi în trafic şi nu mai ştie ce este poluarea, iar priorităţile ei sunt cu totul noi.

“De la jumătatea lui iulie mă bucur de grădină şi am tot cules diverse. Acum culeg nişte dovleci plăcintari. Aici au fost nişte roşii. Pentru primul an, prima experienţă, sunt mulţumită de ce am cules. De la jumătatea lui iulie nu am mai trecut deloc prin piaţă. Veneam aici la prânz şi îmi culegeam pentru salată”, a spus Gabriela.

“Asta este un fel de living şi am şi o mică bucătărioară, de aici lucrez sau din dormitor şi acolo avem o cămară şi baia”, a explicat aceasta.

error: Content is protected !!