Raed Arafat amenință și Clujul! Fără nunți, fără botezuri, restaurante închise

Updated on octombrie 6, 2020 Municipiul Cluj se apropie periculos de rata de incidență coronavirus de 1.5 la mia de locuitori, prag de la care se vor impune noi restricții. Raed Arafat a anunțat luni seara că restricțiile se vor aplica la nivel local, în localitățile care depășesc această rată de incidență. Rata de incidența în municipiul Cluj este de 1.33 iar în Dej și Gherla de astăzi au fost închide restaurantele la interior. Pragul de incidență a fost depășit în aceste două localități.

Raed Arafat citat de Gandul: „Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măştilor în spaţii închise, dar şi deschise, în mod deosebit în spaţiile publice unde există aglomeraţie şi este nevoie de portul măştii, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile şi, bineînţeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5.

Raed Arafat amenință și Clujul! Fără nunți, fără botezuri, restaurante închise 1

Este în analiză şi posibilitatea implementării în curând a măsurii de închidere a activităţii sau mai bine zis a suspendării activităţii agenţilor care nu respectă reglementările, cel puţin timp de 30 de zile de la momentul constatării abaterii.

În zonele în care avem incidenţa de 1,5 la mia de locuitori recomandarea este ca toţi agenţii economici, inclusiv instituţiile publice şi private, să ia în considerare munca de la domiciliu, la distanţă şi acolo unde nu se poate, decalarea programului.

Acest lucru trebuie să devină o obligaţie la toate instituţiile din zonele care sunt afectate şi au incidenţa de 1,5 sau mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile”.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean: ”Fac apel la responsabilitate maximă, la seriozitate. Nu este cazul să ne relaxăm deloc, nu este cazul să tratăm cu lejeritate măsurile pe care autoritățile le impun pentru că ajungem în situații de nedorit. Cred că este cazul să ne mobilizăm și să fim foarte precauți.

Având în vedere măsurile luate Dej și Gherla, unde rata infectării a crescut la peste 1,5 la mie, în municipiul Cluj-Napoca, în momentul de față, rata incidenței la mia de locuitori este de 1,33. Sigur că în momentul în care depășim 1,5 la mie vom fi nevoiți să luăm aceleași măsuri și în Cluj-Napoca.

Rugămintea mea și semnalul de alarmă pe care îl trag către toți proprietarii de cafenele, baruri și alte obiective care se încadrează la restricții să trateze cu maximă seriozitate regulile pe care trebuie să le respecte, pentru că în ultima perioadă se pare că au cam lăsat garda jos, și nu respectă cu excepțiile de rigoare aceste reguli banale, cu dezinfectantul pe masă, cu purtarea măștii obligatoriu când clientul se ridică de la masă și alte lucruri pe care le-au respectat.

Probabil că s-au obișnuit cu această relaxare și încep să lase garda jos. Atenție maximă pentru că de felul în care dvs vă manageriați afacerea, depinde practic viitorul afacerii pe care o gestionați. Dacă vom ajunge la o rată a incidenței de peste 1,5 la mie nu vom ezita să închidem tot ce înseamnă cafenele, baruri și în municipiul Cluj-Napoca. Nu este de dorit asta, înțelegem impactul economic negativ, dar trebuie să înțelegem cp , din păcate, aceste locuri sunt predispuse răspândirii virusului și dacă nu se respectă măsurile acolo pot apărea situații nedorite.

”De asemenea, mai fac un apel către organizatorii de evenimente și petreceri private, pentru că în ultima vreme am observat că unii organizatori forțează nota, sar calul. Atenție maximă ce veți face în următoarea perioadă pentru că lucrurile vor fi monitorizate extrem de strict. Respectați regulile care sunt foarte clare. 50 de oameni în interior și 100 în exterior. Haideți să nu mai căutăm tot felul de tertipuri pentru a ne extinde capacitatea să ajungem la 300 în interior, cum a fost cazul nu demult, pentru că lucrurile nu vor fi tratate lejer. Pe lângă sancțiuni vor fi luate și alte măsuri”.

error: Content is protected !!