Cluj: Toate școlile și grădinițele din Dej, Gherla și Huedin trec la scenariul galben

Updated on octombrie 5, 2020 Inspectoratul Școlar Județean Cluj a actualizat situația scenariilor unităților de învățământ de la nivelul județului Cluj, în conformitate cu modificările recente din cauza numărului de cazuri pozitive depistate în mai multe unități de învățământ din județ.

După ce Dejul, Gherla și Huedinul au depășit rata de infectare de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, Inspectoratul Școlar Județean a decis ca toate unitățile de învățământ să treacă în scenariul galben.

Cluj: Toate școlile și grădinițele din Dej, Gherla și Huedin trec la scenariul galben 1

Duminică seara, toți directorii unităților de învățământ din orașele Dej, Gherla și Huedin au fost informați că începând de luni, 5 octombrie, toate școlile și grădinițele să adopte scenariul 2 de funcționare, adică cel galben. Asta înseamnă că elevii vor participa la cursuri la școală prin rotație, jumătate fiind prezenți în clase iar cealaltă jumătate făcând cursuri online.

La Dej, face excepție Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, care va trece în scenariul 3, adică cel roșu, ceea ce înseamnă că elevii vor face cursuri exclusiv online, informează someseanul.ro.

Potrivit ultimei raportări transmise de Prefectura Cluj, în județ existau până vineri 61 de elevi infectați cu Covid-19 din 37 unități de învățământ și 18 cadre didactice din 17 unități de învățământ.

error: Content is protected !!