Profesor de liceu din Cluj infectat cu coronavirus. Elevii din mai multe clase, în IZOLARE

Updated on octombrie 2, 2020 Coronavirusul se răspândește destul de repede în Cluj. Ieri au fost consemnate 100d e cazuri de infectare. Unde s-a pierdut bătălia? Un profesor de la Liceul Teoretic ELF din Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv cu coronavirus iar mai mulți elevi au fost trimiși în izolare.

„În acest moment, conducerea liceului a dispus izolarea claselor cu care profesorul confirmat cu coronavirus a interacționat. Este vorba despre mai multe clase. Nu există niciun elev confirmat cu COVID la clasele în care respectivul profesor a intrat pentru lecțiile pe care le desfășoară.

Profesor de liceu din Cluj infectat cu coronavirus. Elevii din mai multe clase, în IZOLARE 1
(foto arhiva)

Așteptăm propunerea unității de învățământ, pentru că scenariul se aprobă în consiliul de administrație al unității și de îndată ce vom cunoaște propunerea unității, Inspectoratul Școlar, respectiv DSP Cluj dau aviz și în funcție de aceste două avize se emite hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

O mămică îngrijorată și-a exprimat la Turda News nemulțumirea cu privire la faptul că autoritățile „ascund” cazurile de coronavirus din școli, fapt care duce la o stare de tensiune amplificată atât în rândul elevilor cât și al părinților.

„Am o fetiță la Colegiul Emil Negruțiu Turda, prin cancelarie se vorbea că un băiat a fost depsitat pozitiv, li s-a spus să se ferească, de ce nu se face un anunț oficial să știm și noi și elevii? Nu avem dreptul să fim informați? De ce suntem ținuți în „beznă”, iar autoritățile nu fac nimic decât să ofere zilnic statistici și cifre seci care nu zic nimic…” spune nemulțumită turdeanca.

error: Content is protected !!