Fraudă la Cluj. Un bărbat a fost surprins în timp ce introducea mai multe buletine de vot în urnă

Updated on septembrie 27, 2020 Două fraude electorale au fost surprinse la Cluj. Într-un caz a fost întocmit deja dosar penal.

Unei persoane i s-a întocmit dosar penal, după ce a votat într-o altă localitate decât în cea în care are domiciliul. Incidentul s-a petrecut la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, iar președintele de secție a fost înlocuit, anunță Ziua de Cluj. 

Fraudă la Cluj. Un bărbat a fost surprins în timp ce introducea mai multe buletine de vot în urnă 1

„A fost o situație la secția nr.126 din municipiul Cluj-Napoca și s-a întocmit dosar penal. O persoană care avea domiciliul pe raza localității Mărișel a votat în Cluj-Napoca.

S-au luat măsuri, s-au schimbat deja președintele de secție și locțiitorul, iar persoanei respective i s-a întocmit dosar penal”, a precizat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Cluj.

Votul s-a oprit in localitatea Valea Dragului, judetul Cluj, dupa ce un barbat a fost surprins in timp ce introducea mai multe buletine de vot in urna, anunță ziare.com.

“Toate buletinele de vot erau stampilate pe primarul PNL al comunei Poieni sau pe reprezentantii Partidului National Liberal, pentru Consiliul Local Poieni sau Consiliul Judetean Cluj. Membrii comisiei de votare au incercat sa sustina ca erau lipite trei buletine de vot, dar nu au putut explica cum de toate trei erau stampilate”, au transmis surse din cadrul Politiei Huedin, din cadrul IPJ Cluj, citate de evz.ro.

Incidentul a fost descoperit de reprezentantul USR din sectia de votare, care a observat ca a primit patru buletine de vot pentru a le introduce in aceeasi urna.

error: Content is protected !!