Cluj. Update. Situația de la Colegiul Național George Coșbuc. Explicații prefectul Mircea Abrudan

Updated on septembrie 24, 2020 Două clase de la liceul Coșbuc vor fi suspendate timp de 14 zile după ce patru elevi, trei dintr-o clasă și unul din altă clasă, au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat suspendarea activității celor două clase și îi reproșează directorului închiderea școlii.

Cluj. Update. Situația de la Colegiul Național George Coșbuc. Explicații prefectul Mircea Abrudan 1

„Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând că daca situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul trei pentru întreaga unitate de învățământ. Reamintim că vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, spune prefectul de Cluj Mircea Abrudan, citat de stiripesurse.ro.

Directorul unității a luat decizia de închidere a școlii fără a respecta prevederile legale, spune prefectul care anunță și o anchetă și măsuri disciplinare.

„Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasa, daca a existat, s-a luat fara avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare.

Nu e acceptabil că în astfel de situații sa se ia masuri in nume personal, fara a se respecta prevederile legale în vigoare”, spus prefectul.

Abrudan spune că decizia închiderii școlii se poate lua la apariția a trei cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP.

 

error: Content is protected !!