6 elevi și peste 20 de profesori din Cluj depistați cu Covid-19 în prima săptămână de școală. Reacție Inspectoratului Școlar

Updated on septembrie 19, 2020 Șase elevi și peste 20 de profesori au fost depistați cu COVID-19 în prima zi de școală din Cluj.

La Liceul Gheorghe Șincai o clasă de mate-info a trecut la cursuri online după ce un elev a fost testat pozitiv. Cazuri de Covid ar mai exista și la Școala Bob și la Școala Internațională, la Liceul de Muzică, la liceul Onisifor Ghibu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej, informează g4media.ro.

6 elevi și peste 20 de profesori din Cluj depistați cu Covid-19 în prima săptămână de școală. Reacție Inspectoratului Școlar 1

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, până pe 18 septembrie, adică după 4 zile de mers la școală, au fost depistate 6 cazuri de infecție cu coronavirus în rândul elevilor.

Mai mult, 24 de angajați din învățământul clujean sunt infectați.

„Avem cazuri din păcate și nu avem ce să facem. Lumea a circulat în voie, au fost în concedii, nu toată lumea a respectat măsurile. E firesc să apară cazuri. Școlile respectă proceduri, iar copiii sunt în siguranță la școală. Afară, însă, este altceva. Părinții, ați văzut, stau grămadă fără mască la poarta școlii”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, conform actualdecluj.ro

Inspectorul că deocamdată nu există nicio școală închisă. Cursurile se suspendă doar când sunt trei cazuri în clase diferite.

„Eu mi-aș dori să fim toți sănătoși, dar din păcate nu va fi așa. E o situație foarte complicată și sunt convinsă că vor mai apărea cazuri. Nu putem controla numărul de cazuri. Dar nu e nevoie nici de panică în rândul părinților. Nu vreau să greșesc, cumva. Eu știu că sunt 6 elevi și 24 de cadre didactice, sper că nu greșesc”, a mai declarat aceasta.

error: Content is protected !!