Târg caritabil la USAMV Cluj-Napoca, pentru sprijinirea unei fetițe de 11 luni, suferindă de amiotrofie spinală. Vaccinul de care are nevoie costă peste 2 milioane de dolari

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi gazda, în 19-20 septembrie 2020, a unui târg caritabil, în aer liber, unde va avea loc o strângere de fonduri, dar și vânzare de produse (haine, cărți, jucării etc).

Fondurile rezultate din această acțiune vor fi donate familiei unei fetițe de doar 11 luni, Alexandra, care suferă de amiotrofie spinală de tip I, iar tratamentul este extrem de costisitor.

Târg caritabil la USAMV Cluj-Napoca, pentru sprijinirea unei fetițe de 11 luni, suferindă de amiotrofie spinală. Vaccinul de care are nevoie costă peste 2 milioane de dolari 1

”Este o boală genetică rară, care avansează rapid prin distrugerea progresivă a neuronilor motorii. Din fericire, există un vaccin care poate opri evoluția bolii Alexei. Din păcate însă, vaccinul trebuie administrat cât mai curand, în primii doi ani de viață. Vaccinul se administrează doar în SUA și costă 2.125.000 de dolari”, au transmis organizatorii.

Târgul caritabil ”Save Alexa” se va desfășura pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”, cu respectarea distanțării fizice, precum și a tuturor măsurilor de siguranță impuse de reglementările în vigoare. În 19 septembrie, activitățile vor avea loc între orele 11.00 – 19.00, iar în 20 septembrie, între orele 10.00 – 18.00.

În cadrul târgului se vor organiza și tombole, precum și activități pentru copii. Detalii despre campania ”Save Alexa”, puteți afla la adresa https://savealexa.ro/, acolo unde se găsesc și conturile destinate donațiilor.

Din suma necesară, până în prezent s-au adunat circa 833.000 de dolari.